@Suplement_Diety: i uwierz ze nie taka bida. prawdopodbnie by ci nawet ciezko bylo 10min latać pod rząd z pełną prędkością. chdozi o skupienie i potrzeba odpoczynku nawet minute
@nightcoffee33 No ok ale jak mam co 4min lądować żeby zmienić baterie to ciężki temat strasznie. Nie wiem,mam Breeze który na jednej baterii wyciąga kilka minut to ostatnio 4 baterie pękły zanim zdążyłem cokolwiek zrobić
@Suplement_Diety: wyobraź sobie że to trochę jak jeżdzenie F1 tylko w środku miasta gdzie masz pełno zakrętów a do tego pojazd nie kontrolujess tylko w jednej osi tylko w trzech. to nie takie łatwe dawać z soehie 100% możliwośći tak długo pod rząd
@fotograf_warszawiak: o właśnie. masz może namiar na jakieś bramki? chciałbym sobie jakieś tory porobić bo coś mało fajnych spotów mam w okolicy to przynajmniej na polanie pośmigam na bramkach bo tak to nudno
@mapache no rozumiem ale tak czy inaczej żeby coś polatać sensownie przy 4min na akumulator to trzeba na jeden wypad tak z 6 Aku zabrać co przy cenie prawie 100zł to już 600zł za same baterie
@fotograf_warszawiak: właśnie czytałem ze różnie bywa z bramkami. problem taki że na takiego 5 calowego drona by się przydały większe bramki a to kosztuje więcej
@Suplement_Diety: ja na jedno wyjście biorę 8-20 pakietów, zależy ile sprzętu biorę ( ͡º͜ʖ͡º) to jest kilka godzin latania bo jeszcze się stoi i gada z kolegami. No i trzeba jakieś zapasowe drony zabrać żeby grubszym krecie nie wracać do domu z naładowanymi bateriami ( ͡º͜ʖ͡º)
@fotograf_warszawiak: u mnie tak takich fajnych spotów albo o nich nie wiem ( ͡°ʖ̯͡°) co najwyżej lasy, ale to też jak raz próbowałem latać to dosyć trudno jest, bardzo gęsto
@fotograf_warszawiak @mapache @fotograf_warszawiak czyli ile takie typowe wejście do tego sportu kosztuje? Powiedzmy dziś decyduje się na latanie i ile muszę wyłożyć żeby się nie denerwować od samego początku?
@mapache warto ten zestaw? Co tam ciekawego jest i jakie to grupki? Wybacz natłok pytań ale nie znam się na tym póki co :) chociaż z drugiej strony nie wiem czy to dla mnie bo ostatnio jak mój Yuneec stracił wifi i zawisł w powietrzu lawirując między słupami i kablami to obsrałem zbroje ( ͡°ʖ̯͡°)
@Suplement_Diety: to dalem tylko jako przyklad. wpisz na fb giełda fpv czy giełda dron i sie dodawaj. tutaj nie ma wifi i zasiegi wieksze. nigdy jeszcze nie stracilem, jak juz to bylem na skraju i wiedzialem by zawracac
@mapache ok czyli w przypadku fpv nie ma czegoś takiego że np zerwie Ci zasięg w telefonie i koniec, po dronie? Właśnie tego się obawiam bo o ile jeszcze te inne modele mają GPS i jakoś mogą się utrzymać to w przypadku fpv zerwanie zasięgu = utylizacja :D to może jeszcze pytanie z innej beczki- jak często zdarza Ci się jakaś kraksa i na ile te wypadki wymagają potem wkładów finansowych?
@Suplement_Diety: kraksa? praktycznie co chwile. zależy od skilla. zazwyczaj to kwestia tylko wymiany śmigła. te ramy są mega wytrzymałe. trzeba się postarać by je uszkodzić. ja przywaliłem raz z pełną prędkością w beton i jedyne co to tylko plastikowa śrubka pękła XD albo ostatnio to ramieniem przywaliłem to tam śmigło poszło i ramię się rozwarstwiło to tylko kropelka i tyle. tutaj nie ma tak że zerwie ci i nagle dupa. tylko
@mapache o widzisz czyli ciekawa opcja :) nie wiedziałem a naczytałem się dużo rzeczy np. że ktoś wpakował 2k i po pierwszym locie stracił albo rozbił doszczętnie drona
@Suplement_Diety: z tymi dji czy innymi gotowcami tak jest. tutaj naprawy są znacznie łatwiejsze. nawet jak ramie ci pojdzie to koezt ramienia to koło 30zł, silnik gdzieś 30/70zł zależy jakie masz. moje to tam po 30zł. a to trzeba sie postarać by siknik uwalić a i tak zazwyczaj da sie go naprawić. ESC to też z 30zł zalezy jakie się ma
@Suplement_Diety: nie no tak źle nie będzie. jak już to pewnie rejestracja online i tyle. poczytaj może coś sie zmienilo, ja juz dawno nie szukalem info o zmianach
#drony
@mapache bida- a jaka cena jednej baterii? :D
@nightcoffee33
No ok ale jak mam co 4min lądować żeby zmienić baterie to ciężki temat strasznie. Nie wiem,mam Breeze który na jednej baterii wyciąga kilka minut to ostatnio 4 baterie pękły zanim zdążyłem cokolwiek zrobić
@mapache
@fotograf_warszawiak czyli ile takie typowe wejście do tego sportu kosztuje? Powiedzmy dziś decyduje się na latanie i ile muszę wyłożyć żeby się nie denerwować od samego początku?