Aktywne Wpisy

mirkowyzwania +146
Nadszedł czas na podjęcie nowych, szalonych wyzwań! Po roku przerwy wracamy i rozpoczynamy jesienną edycję #mirkowyzwanie!
Warunki uczestnictwa:
- włączona możliwość odbierania prywatnych wiadomości (Prywatność -> Otrzymuj wiadomość od wszystkich)
- brak aktywnego bana
Akcja polega na wybraniu i wykonaniu co najmniej jednego z otrzymanych zadań. Chcąc zapisać do akcji, należy pod tym postem zostawić komentarz (ale nie później niż do 24 października godz. 23:59) potwierdzający chęć uczestnictwa w
Warunki uczestnictwa:
- włączona możliwość odbierania prywatnych wiadomości (Prywatność -> Otrzymuj wiadomość od wszystkich)
- brak aktywnego bana
Akcja polega na wybraniu i wykonaniu co najmniej jednego z otrzymanych zadań. Chcąc zapisać do akcji, należy pod tym postem zostawić komentarz (ale nie później niż do 24 października godz. 23:59) potwierdzający chęć uczestnictwa w

Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

![Polak wjeżdża pod pociąg - Czechy [video]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/887a98a2fa911fa5918c3fe8f11e2b4fb2b8f0d63aef7ed1f0c142e118ec7100,q70.jpg)

witam wszystkich #programista15k
troche pythona ogarniamm i chce sobie kupic ksiazke jakas o django. widzialem ze istnieje taka "django 2. tworzenie aplikacji sieciowych". w niej sa jakies apki webowe tylko ze pisane w django 2.0.5. i mam takie pytanie, jak bardzo sie rozni ta wersja django od tej obecnej. czy bedzie kolosalna roznica?
prosze nie pisac abym czytal dokumentacje i w ogole ale dla mnie to jest jeszcze za gleboka woda i wole cos napisanego po polsku i najlepiej na papierze. wiec prosilbym nie uswiadamiac mi poraz 10000 ze po polsku sie nic nie naucze itd
#django #python #programista #naukaprogramowania
dziekuje i pozdrawiam
pisze z amw bo usunalem konto
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5ee248a6728c34cfab07eee0
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: marcel_pijak
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
[=================.......................] 43% (102zł/235zł)Uzbieraliśmy już na 1 lat działania AMW!
Znajdziesz w necie książkę "Two Scoops of Django" i nie czytałem lepszej. Nie wiem czy jest po polsku.
@Lunatik: ostatnio nową wersję wypuścili, ale $50 sobie życzą. Właśnie się zastanawiałem czy warto, bo jestem w trakcie przekwalifikowywania na django deva. Czyli mówisz że starsza wersja + patch notesy i będzie git?