Aktywne Wpisy
thorgoth +530
Obejrzałem Łowców Skór, znakomity dokument od MAX (dawne HBO). Opowiada o procederze handlu informacjami o zgonach pacjentów przez załogi karetek pogotowia w Łodzi oraz o przypadkach gdy załoga karetki pomagała pacjentowi odejść z tego świata.
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
Miraski trzymajcie kciuki. 35 lat w bloku i dość :)
Czas pić kawę na własnym tarasie.
Czas pić kawę na własnym tarasie.
Co za złoto od Ubrana xD #polityka
@penknientyjerz: ale pieniążki z Unii?? dajcie, dajcie!!!1 XD
@kotke02: ale przyznać się, że to od Unii? Nieeeeee, myśmy to znaleźli. Tyle milionuf euro znaleźliśmy!!!
A może rozebrana?
@ediz4: "gotta admit, 'cause you know, my last public appereance was at my fortieth birthday" (początek jest urwany). To nie jest wstyd nie znać biegle języków obcych (oprócz czołowych polityków reprezentujących nas na arenie międzynarodowej), ale zarzucanie innym słabej znajomości, wymowy
@wolodia: No i mamy urodzonego brytola xD
Skoro jest urwany to skąd wiesz co tam
@ediz4: Przesłuchaj jeszcze raz. W niektórych odtwarzaczach można także zmniejszyć prędkość odtwarzania.
(a gwoli ścisłości, mit jest słowem z języka niemieckiego. w języku angielskim istnieć może jedynie MIT jako skrót od pewnej amerykańskiej uczelni
@wolodia: A Ty myślisz jak zrobiłem? ewidentnie nie ma tam żadnego know
@penknientyjerz: Nie będę nam tutaj, w obcych językach narzucali żeby prezydent na arenie międzynarodowej nie wyglądał jak cham granatem od pługa odewany.
Przecież to jest jedno zdanie, wyuczone na pamięć i wyrwane z kontekstu. Niczego nie wnosi, a jedynie daje do ręki b--ń trollom, do przekrzykiwania się który z nich jest lepszy.
@ediz4: https://www.youtube.com/watch?v=bSiMKiaulNQ -> Davos, pełna wypowiedź. Jak przejrzyjsz komentarze pod filmem, to łatwo zauważysz, że nie jestem mniejszością kwestionującą poziom językowy PAD. Proponuję policzyć ile razy użył wypełniaczy typu