Wpis z mikrobloga

Przepraszam, że spamuje ale chcę wynająć pierwsze mieszkanie i wszystko jest dla mnie nowe, więc kolejne pytania bo cześć z nich wydaje mi się chora.
1. Jak zaproszę na noc do kawalerki na noc mamę/dziewczynę czy kogokolwiek to 200zl kary za dobę?
2. Jak nie udostępnienie mieszkanie do kontroli mu to 200zl kary?
3. W ciągu ostatnich 2 miesięcy umowy on ma prawo pokazywać następnym osobom mieszkanie i ja mam wtedy posprzątać i przygotować mieszkanie a jak tego nie zrobię to kara?
4. Rozwiązanie umowa to muszę zapłacić 4-miesieczny czynsz?
5. Czy to normalne że umowa na wynajem ma aż 9 stron?
6. Czy to normalne że typ wymaga żebym mu dostarczał umowę o prace w wysokości 1,8x czynszu a jak zmienię pracę i mu nie powiem w ciągu 2tyg. to mi nalozy kilka stów kary?
7. Czy to normalne, że typ wymaga że jak nie posprzata parapetu z obu stron, nie zamówię odplamiania tkanin, nie wyprasuje koca to dostanę 800zl kary (to tylko przyklady, było ich około 35, wymagań więcej jak przy sprzątaniu gruntownym w hotelu).
8.Typ ustala ile czasu wietrzyć mieszkanie i w jakich temperaturach, a jak nie to kara?
#prawo #nieruchomosci #wynajem #mieszkanie #mieszkania #pytaniedoeksperta
  • 30
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 33
@wykopowajulka15: o #!$%@?, tego to jeszcze nie było. Albo typ ma nierówno pod sufitem albo jest pierdzielniety. Trzymaj się z daleka od tego, bo żaden normalny najemca nawet nie pomyśli o czymś takim.
  • Odpowiedz
@wykopowajulka15:
Hahah :D nie no pierwsze slysze mordo :D sam fakt grozenia karami jest juz przezabawny :D
Jabym nie podpisal bo UJ wie co sobie bedzie dopowiadal i wymyslal. Olej ;) a najlepiej podeslij link do chaty zebysmy wiedzieli zeby unikac:D
  • Odpowiedz
@wykopowajulka15: Po pierwszym punkcie widzę dwie możliwości:
1) bait
2) faktycznie trafił się jakiś strasznie dziwny wynajmujący

Pomyśl sobie, nie po to bulisz komuś pełno kasy za użytkowanie mieszkania żebyś się czuł jak jakiś dzieciak na kolonii.
Szukaj dalej
  • Odpowiedz