Aktywne Wpisy
Maczuga_Herkulesa18 +446
Brawa dla tej wojowniczki, pokonała wszystkie kobiety, w finale przegrała z facetem. Dla mnie ma złoty medal.
SZANUJESZ - PLUSUJESZ
#paryz2024
SZANUJESZ - PLUSUJESZ
#paryz2024
Lieutenant_Kim +173
Wyobraźcie sobie, że 8 lat temu jakaś Francuzka na swoich mediach społecznościowych zaczęłaby wrzucać memy z Anitą Włodarczyk sugerujące, że jest ona mężczyzną, bo fizycznie niemożliwe jest rzucanie młotem ponad 80m przez kobietę, a później sam prezydent Francji swoim wpisem zasugerowałby dokładnie to samo.
Przecież to ogólnoświatowy skandal. Nie ma żadnych wiarygodnych dowodów na to, a takie wpisy przez głowę państwa to blamaż na wizerunku kraju.
#paryz2024 #polska
Przecież to ogólnoświatowy skandal. Nie ma żadnych wiarygodnych dowodów na to, a takie wpisy przez głowę państwa to blamaż na wizerunku kraju.
#paryz2024 #polska
Jako że już od dawna trzymam się czerwonej pigułki, postrzegam atrakcyjność i kwestię hipergamii kobiet raczej jako skomplikowane równanie niż w kategorii wygryw/przegryw zależących od genetyki, gdzie inne czynniki mają znikomy wpływ.
Mianowicie to czy hipergamia i szukanie lepszego partnera przeważy zależy też od kwestii społecznych, presji wynikającej z otoczenia, a nie tylko latania za lepszymi genami. Ale niektóre zachowują się tak jakby tej presji kompletnie nie było. I tutaj połączyły się w mojej głowie kropki. Dawno temu czytałem książkę amerykańskiego PUA, Vina diCarlo, która całkiem nieźle pozwalała mi jak dotychczas przewidywać która kobieta będzie mniej, która bardziej hipergamiczna (typy Denier- Justifier). Zacząłem się jednak zastanawiać, czy hipergamiczność części kobiet nie pokazuje dodatkowych faktów o nich.
Tutaj muszę nadmienić, że dnia wczorajszego skończyłem po raz wtóry lekturę "Toksycznych osobowości" Joe Navarro. Dzięki temu zacząłem dostrzegać pewien wzorzec. Mianowicie te najbardziej hipergamiczne, jak i szare myszki z którymi potem pojawia się problem dodatkowo wykazują najczęściej cechy osobowości narcystycznej lub/i osobowości chwiejnej emocjonalnie. Nie da się ich przekonać logicznymi argumentami, zawsze muszą postawić na swoim, często negują normy społeczne(to te bardziej hipergamiczne), uwielbiają być w centrum uwagi, kiedy same jadą po innych umniejszając ich poczucie własnej wartości- klasyczne cechy osobowości narcystycznej, którą #bluepill określą #logikarozowychpaskow. Czy to oznacza że nadają się do leczenia ? Każdy w takim razie nadaje się do leczenia, u każdego da się stwierdzić jakieś toksyczne cechy osobowościowe. Jednakże kiedy takie cechy zaczynają się u kogoś nadmiernie nasilać należy zwrócić na to szczególną uwagę. Podejrzewam że są sposoby które ułatwiają kontakty z takimi osobami (spodziewam się je znaleźć w dalszych, bardziej zaawansowanych lekturach z pogranicza psychologii/psychiatrii), co tworzyłoby całkiem obiecującą przeciwwagę dla niepożądanych zachowań.
Beciaki akceptujące ich zachowanie, to nic innego jak współzależność, dość częste zjawisko, prowadzące do wyniszczenia emocjonalnego. Stąd ostatni wniosek, coś co zawsze powtarzam.
Nigdy nie opłaca się być betą
#blackpill #redpill #zwiazki #badoo #tinder
1. Jak to się dzieje, że Julka jest w stanie kupić gorszy materiałowo, mniej funkcjonalny ciuch tylko dlatego, że ma markę?
2. Jak działa rozum Oskarka, który każe mu kupować zegarki marek modowych z beznadziejnymi podzespołami i mizernymi parametrami, mimo że może za te pieniądze kupić jakiegoś konkretnego japończyka?
3. Co kieruje wiejskimi/małomiejskimi samczykami alfa, którzy są w stanie mieszkać w mieszkaniu przypominającym chlew, a cały hajs wydać na jakiś BMW E60/ Audi A6 C6?
4. Dlaczego osobnik z punktu trzeciego jest w stanie pobić kogoś pod wiejską dyskoteką narażając się na poważne konsekwencje prawne/finansowe tylko po to, by w oczach Karyny być uznanym za Alfę?
5. Co mają w głowach instapary wydające kilka stów na tak bezsensowną rzecz jak np. weekend
Natomiast cechy toksycznej
Podstawowej biologii i genetyki nie da się obejść, czyli wygląd zawsze będzie jednym