@dyniel: chyba że tak. A ze musi być świeżo po ubiciu to nie wiedziałem. U mnie mają w Intermarche gdzie sami rozbierają świnie i podobno dobry. Ja póki co nie skusiłem się na spróbowanie, choć jakby mi go ktoś przygotował to może bym spróbował.
@Testobiron: no tak nie koniecznie, na mózg wieprzowy jest dość niewielki popyt dlatego cena taka niska. Większość niestety idzie do utylizacji bo nie ma co z tym robić ( ͡°ʖ̯͡°)
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
@dyniel: pewnie tak, u dziadków jak było świniobicie to tylko wujek jadł. Ale on jadł nawet kurzy, prosto z łba.
@roszej: Jeżeli mięso kosztuje 3,50 za kilogram to na pewno nie jest żadnym rarytasem tylko co najwyżej odpadem ( ͡° ͜ʖ ͡°)