Wpis z mikrobloga

Witam, jest tu moze jakis "spec" od #playstation4 ? Mianowicie chodzi o to, ze z moja konsola od pewnego czasu dzieja sie dziwne rzeczy. Konsola chodzi zdecydowanie duzo wolniej niz wczesniej, zacina sie. Aplikacje czesto wieszaja sie wraz z cala konsola, ze nie mozna jej wylaczyc. Tekstury w grach takich jak COD: Warzone laduja sie bardzo powoli nie podmieniaja sie na dokladniejsze tekstury (z wieksza iloscia szczegolow) kiedy sie zblizam do np budynkow. Jest tez problem z odtwarzaniem plikow audio, w fifie 20 czasem piosenka w tle nagle przestaje grac podczas gdy inne dzwieki normalnie dzialaja, w COD: MW lub far cry 5 dialogi sa niepelne (zamiast np. "biegnij szybko do tego helikoptera", slyszymy "biegnij szyb..............................likoptera"). Wyrzucalo mi bledy: CE-34878-0 oraz CE-36329-3. Co ciekawe, rowniez telewizor przestal oczytywac konsole, wczesniej moglem wlaczyc ja pilotem, teraz tv jakby jej nie widzi. Support polecil odbudowac baze danych w trybie bezpiecznym co zrobilem, lecz to nie pomoglo. Napisalem ponownie do supportu, a oni polecili mi zainicjowac system w trybie bezpiecznym, wgrywajac nowy system z pendriva, co rowniez zrobilem. I rowniez to nie pomoglo. I mam takie pytania:

1. Czy moze to byc problem z dyskiem twardym?
2. Jesli tak, to czy moze mi ktos polecic jakis dobry hdd 1tb do 250 zl?

• 8
@utede: wlasnie nie jest jakos specjalnie zakurzona. wymienie tez paste, tylko czekam na bity torx z allegro zeby dostac sie do procesora i radiatora, jutro powinienem je miec. zobacze czy sie cos polepszy

@grzysztof: inicjacja systemu to wlasnie wgrywanie nowego oprogramowania wraz z formatem
@utede no właśnie nie, myślę żeby właśnie kupić jakiś tani, najwyżej kupię jakąś kieszeń i będę używał jako zewnętrznego czy coś, tylko nie wiem jaki mam kupić bo tak średnio u mnie w tym temacie xD