Aktywne Wpisy

mam__pytanie +1122
#wykop40plus #wykop30plus #zwiazki #dzieci
Siedzę sobie, myślę i dochodzę do wniosku, że nasralem sobie do życiorysu.
Kiedyś 90 procent mojego czasu zajmowała rozrywka i planowanie rozrywki.
Potem poznałem obecna żonę. na początku chyba było fajnie, coraz trudniej sobie przypomnieć.
Ale od urodzenia dzieci to koszmar.
Potem doszła roszczeniowość i handel dupa (waluta wymienna jak jesteś posłuszny)
Potem nawet to było #!$%@?, aż wreszcie przesadziła i któregoś dnia powiedziała, że już tego nie
Siedzę sobie, myślę i dochodzę do wniosku, że nasralem sobie do życiorysu.
Kiedyś 90 procent mojego czasu zajmowała rozrywka i planowanie rozrywki.
Potem poznałem obecna żonę. na początku chyba było fajnie, coraz trudniej sobie przypomnieć.
Ale od urodzenia dzieci to koszmar.
Potem doszła roszczeniowość i handel dupa (waluta wymienna jak jesteś posłuszny)
Potem nawet to było #!$%@?, aż wreszcie przesadziła i któregoś dnia powiedziała, że już tego nie
źródło: temp_file6663430164743216528
Pobierz
DoktorStyle +105

#django
Praca z widokami opartymi na klasach jest dość prosta, gdy mają jasno zdefiniowany cel. Właśnie dlatego te widoki działają tak dobrze w samouczkach. Generyczny widok to zastosowanie gdzie CBV lśni.
Niestety w realnym życiu nie wychodzi tak kolorowo, klienci mają przeróżne, czasem przedziwne wymagania biznesowe, a cele zmieniają się z każdą iteracją. Niestety refaktor klasy wymaga znacznie więcej wysiłku niż refaktor funkcyjnego widoku, zwłaszcza
@KiedysBedeProgramista: Niekoniecznie wiem co masz na myśli? Jeżeli chodzi o samo inicjowanie tych formularzy to bym sobie darował. Jedynie unikałbym sytuacji gdzie 1. tworzysz formularz 2. walidujesz go 3. na widoku ustawiasz pola na modelu stworzonym z formularza.