Aktywne Wpisy
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Skopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wykop.pl
Podróże
Gospodarka
Ukraina
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Informacje
Ciekawostki
Chciałem podzielić się z wami pewną myślą.
Wielu z was oburza się że bogaci wzbogacili się jeszcze bardziej na pandemii, zaś biedni zbiednieli jeszcze bardziej.
Cała ta sytuacja jest spowodowana faktem, że bogate firmy trzymają w ręku najbardziej dochodowe działalności, często kluczowe dla gospodarek i potrzeb światowych, generalnie największą forsę zbija się na tym co jest najbardziej potrzebne.
Z ciekawością obserwuje rynek tworzyw sztucznych, na którym można zaobserwować szaleństwo spowodowane ogromnym popytem i zdecydowanie zbyt niską podażą materiałów.
Wiele z zaprzyjaźnionych mi firm zastanawia się jak zainwestować ogromne zyski, które odnotowali w swojej branży i w blasku tych wyników ogrzewają się też mniejsi przedsiębiorcy, mogąc zarabiać wielokrotnie więcej na swojej pracy niż dotychczas. Można powiedzieć że w branży jest ogromne ożywienie, a sytuacja nie powinna ochłodzić się jeszcze przez wiele miesięcy.
Mnie samemu trafiły się interesy życia, zupełnym przypadkiem, tylko dla tego że mogłem dostarczyć materiały globalnie niedostępne, lub dostępne w terminie, który jest nie do przyjęcia dla firm dotychczas współpracujących np. z Chinami.
Następuje rozerwanie łańcuchów dostaw i szukanie nowych rynków w skali światowej.
Naturalnie po raz kolejny widać wyraźnie, że za całą sytuację najwięcej zapłacą najbiedniejsi, w końcu ktoś musi ponieść koszty tego szaleństwa, ale możecie być spokojni o to, że najbardziej ambitni nie przejedzą tego co zarobili, będą zatrudniać i inwestować w rozwój.
To jest taka małą kropelka nadziei dla tych, którym świat się zawalił. Nie w każdej branży tak jest, i te branże będą ciągnęły gospodarkę do przodu.
Naturalnie jest to wąski punkt widzenia z mojego grajdołkam ale jeżeli ktoś z was ma podobną sytuację warto byłoby się podzielić również pozytywnymi informacjami, bez ciągłego narzekania że świat spadł z rowerka.