Aktywne Wpisy
Jody_HiGHROLLER +10
#tinder ale beka laska mnie zaprosiła na chatę po paru godzinach na miescie i nawet się nie dała pocałować (ja #!$%@?). Leze z nią teraz w jednym leżu, ta śpi (niby) ale ma za cel chyba się nie dać wydymać. Dziwne dupy, chociaż się przytuli chłop ja #!$%@?.
szczurek_87 +21
Fachowiec odkurzył płytę indukcyjną w montowanej kuchni swoim odkurzaczem karcher zajechaną plastikową końcówką która ma mnóstwo zadziorów i jakiś wbitych kamyków. Efekt to porysowana nowiusieńka płyta indukcyjna. Wkurzyłem się bo mam już dosyć tych speców. Jedno robią a drugie obok niszczą. Zero zabezpieczenia rzeczy, żadnego myślenia tylko jazda, byle szybko kasę wziąć i nara. W odkurzacz ma włożoną taką końcówkę z włosami - 3s na zmianę by stracił. To kur*a nie :/
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Otóż jako jedyni z krajów satelickich nie zdecydowali się na licencję zachodnią(chociaż próby były, takie jak np. Bulgarrenault xD) tylko mieli w miejscowości Łowecz montownie samochodów sowieckich, Moskwiczów.
Od 1967 składali tam model 408, potem zmodernizowany 2140 w latach 1976-1988, by skończyć na Moskwiczu Aleko w 1988-1990.
Ogółem powstało tam łącznie ponad 300 tysięcy samochodów tej marki, planowano także montaż Tavrii w ilości aż 50 tysięcy egzemplarzy rocznie, na szczęście upadek komuny pokrzyżował te plany.
Nietrudno się domyśleć, że Moskwicze nie cieszyły się tam zbyt dużym szacunkiem - jeszcze około 2010 roku można było z łatwością spotkać na bułgarskich drogach importowane Łady, a czasami nawet nasze duże fiaty(notabene na poniższy zdjęciu z 1993 roku też widać polski akcent ( ͡° ͜ʖ ͡°) ), ale Moskwicze zniknęły z dróg stosunkowo szybko.
#moskwicz #samochody #motoryzacja #bulgaria #ciekawostki
Ale całościowych danych nie mam, to tylko moje przypuszczenia. W tym wpisie o NRD mogłem się mylić i tak dalej. xD
A nie VW?