Wpis z mikrobloga

@XIONC_CI_MORDE_LIZAL: Jest ich mniej, bo kraje afrykańskie są biedniejsze, mają gorszy system kształcenia i zdolni ludzie mają tam dużo mniejsze szanse na odniesienie sukcesu naukowego niż na przykład w USA.
Zapytasz - dlaczego więc kraje afrykańskie są biedniejsze? No na przykład z powodu niekorzystnych warunków klimatycznych, korupcji, chorób, braku stabilności politycznej, nieprzeznaczania pieniędzy na badania i rozwój.
Teraz ja tobie zadam niewygodne pytanie. Ilu jest Polaków, niewykształconych za granicą, którzy dostali
@XIONC_CI_MORDE_LIZAL: Jest ich mniej, bo kraje afrykańskie są biedniejsze, mają gorszy system kształcenia i zdolni ludzie mają tam dużo mniejsze szanse na odniesienie sukcesu naukowego niż na przykład w USA.

@jz25 Ale np. w USA mają takie same szanse do rozwoju, a czasami większe (dodatkowe punkty na uniwersytecie), a mimo to dalej nie odnoszą sukcesów. Prawda tak cię boli, że musisz pisać takie głupoty broniące murzynów?
Jest ich mniej, bo kraje afrykańskie są biedniejsze, mają gorszy system kształcenia i zdolni ludzie mają tam dużo mniejsze szanse na odniesienie sukcesu naukowego niż na przykład w USA.

Zapytasz - dlaczego więc kraje afrykańskie są biedniejsze? No na przykład z powodu niekorzystnych warunków klimatycznych, korupcji, chorób, braku stabilności politycznej, nieprzeznaczania pieniędzy na badania i rozwój.

@jz25: no i właśnie stąd bierze sie u nich większy poziom korupcji, brak stabilności politycznej,
@OddajButa123: Pewnie masz rację, że ich społeczeństwo jest statystycznie mniej inteligentne i przez to bierze się to, że ich kraje są gorzej zarządzane, bardziej podatne na korupcję, niestabilność, itd. Tylko to dalej nie dowodzi, że większa ilość melaniny w skórze powoduje spadek inteligencji. Nie widzę tutaj związku przyczynowo-skutkowego.
Mniejsza inteligencja może wynikać z czynników, które ci wymieniłem powyżej a nie z biologii i barwnika w skórze, koloru włosów, oczu, czy szerokości
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kufeleklomza: xd jeśli myślisz, że ta cała impreza w stanach to tylko czarni biali grzecznie tylko siedzą/bohatersko bronią swoich małych sklepików to gówno wiesz. Jest antifa, jest mnóstwo white trash które też sobie plądruje.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Korelacja nie oznacza przyczynowości. Żeby wysnuć wniosek, że ci ludzie są mniej inteligentni przez ich kolor skóry musiałbyś przedstawić ciąg przyczynowo-skutkowy, że większa ilość barwnika w skórze powoduje spadek inteligencji.

@jz25: nie wiem czy fakt, że czarni lepiej grają w kosza albo są lepsi w sprintach wynika akurat bezpośrednio z koloru skóry natomiast ma związek z genami właściwymi dla tej rasy, co z kolei przekłada się różnice w budowie mięśni. Kolor
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kufeleklomza: a ty siedzisz na wykopie ale rozumiem że próbujesz się podpiąć pod sukces elona bo też jesteś biały ¯_(ツ)_/¯

@abcde: akurat pan Elą Piżmo urodził się i wyhował w Afryce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@zupa_cebulowa: Przepraszam za uszczypliwość, ale ty też miałeś/aś (nie wiem czy prawdziwy #rozowypasek) możliwość edukacji, a piszesz ci dużą literą tam gdzie nie trzeba, popełniając rażący błąd ortograficzny. Nie czepiaj się więc ludzi z innej kultury.
@jz25 pseudointelektualne czepianie się literówki gdy brak argumentu. Prawda jest taka że to co robią te murzynki nie jest objawem kultury a jej braku. W każdym kraju w jakim byłam murzyni i ciapaki to w większości margines a zapewniam Cię że większość nie widziała Afryki w inny sposób niż na zdjęciach.