Wpis z mikrobloga

@toxyczny: hym... A nie rozsądniej było by (tak na przyszłość) zważyć surowe razem z kośćmi, a następnie same kości (już po zjedzeniu). Teoretycznie, ubytek wagi w kościach po obróbce termicznej powinien być znikomy (w porównaniu do ubytku wagi w samym mięsie)
  • Odpowiedz
@Michael_Proteins
Tak byłoby najdokładniej.

@toxyczny

Nie oszukujmy się, w fitatu nieraz wbija się mniej, więcej. Ja zawsze jako udko lub podudzie wbijam pozycję którą sam stworzyłem, z usrednioną wagą. Jak redukuję to staram się nie dobijac do max kalorii, a na masie 100 kcal więcej nie robi problemu.
  • Odpowiedz
@Minetqa: No wiem, że to by było rozsądniejsze ale to na 2 dni.. nie chce mi się kości zbierać itp.
Zjem te 2 posiłki na oko - dziś i jutro, a potem wrócę do produktów bez kości ( ) Dzięki!
  • Odpowiedz
@toxyczny wrzuć na luz... Jak Cię niepokoją te kości i to czy dobrze liczysz, to w tych dniach obetnij kalorie np o 100 kcal i będziesz pewny, że nie przekroczyles.
  • Odpowiedz