Wpis z mikrobloga

Minął już ponad miesiąc jak złożyłem wniosek Z-12 o zasiłek pogrzebowy. Zrobiłem to elektronicznie poprzez ich 'wspaniały' portal PUE. Według tego co przeczytałem ZUS ma 30 dni kalendarzowych na wypłatę środków od daty złożenia wniosku, oczywiście to nie nastąpiło. Wysłałem im wiadomość z zapytaniem jak się mają sprawy 3 dni temu, również cisza. Ile czekaliście na rozpatrzenie takiego wniosku? Najbardziej irytujący jest brak jakiejkolwiek informacji zwrotnej...
#zus
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MaxDamage: Bliska osoba składała jakoś w połowie kwietnia, początkiem maja miała telefon z zusu z kilkoma pytaniamia dodatkowymi co i jak i informacją, że kasa będzie najprawdopodobniej pod koniec mają/początkiem czerwca, bo z powodu korony i zamkniętych urzędów mają obsuwę...
  • Odpowiedz
@MaxDamage: to dostaniesz pewnie niedługo pismo o dostarczenie oryginałów dokumentów. Faktury musza być koniecznie przedłżone w oryginale, akt zgonu tylko oryginał albo kopia sporządzona przez zus.
Rzadko się zdarza, że ktoś sam składa dokumenty o pogrzebówkę, raczej składają zakłady pogrzebowe.
  • Odpowiedz