Aktywne Wpisy
Viado +63
To ma być ten woodstock? Sorry ale to był mój ostatni wyjazd, 10 lat temu byłoby to nie do pomyślenia na tym festiwalu. wincyj polityki, lewactwa i lgbt, festiwal na pewno wytrzyma. Dlaczego lgbt nie zrobi sobie swojego festiwalu gdzie się będą przebierać w co tylko chcą tylko wpieprzaja sie na impreze dla normalnych ludzi
#woodstock #polandrock #lgbt #bekazlewactwa #zalesie
#woodstock #polandrock #lgbt #bekazlewactwa #zalesie

Britney16 +19
Ja pierniczę, muszę się wyżalić, nie chce zanudzać już swoimi problemami znajomych, ale czuję się jak jakaś życiowa oferma. Chciałabym coś zmienić w swoim życiu, ale nawet nie wiem jak. Na wstępie powiem, że pracuję i robię zaocznie magisterkę, mieszkam z rodzicami, w mieście ponad 100 tys osób, jestem jedynaczką, mam 25 lat. Mam problem z nadopiekuńczą, matką, wszystko musi w moim życiu wiedzieć i kontrolować. to jest jakiś absurd, chce wiedzieć

a i jeszcze jedni pytanie, czy przy zakupie samochodu jeszcze insurance obejmuje samochód tzn mógłbym do domu nim dojechać czy się psy przyjebia? pozdro
Najlepiej sprawdź wszystko przez zakupem, miej gotową ofertę pod ręką przez comparethemarket na przykład i jak kupisz auto, to tylko wróć do niej i zarejestruj go - polisę zawsze można anulować za jakieś 30gbp, a resztę Ci oddadzą w zależności od tego ile jej wykorzystałeś.
Ewentualnie możesz dokupić polisę
@tytanowy_kalafior: nie musisz wysyłać żadnego papierka do DVLA.
Kawałek V5 jest potrzebny Tobie na czas oczekiwania na nowe papiery.
https://www.gov.uk/sold-bought-vehicle
Tutaj na podstawie starego ma być zgłoszona sprzedaż. Żadnych umów nie potrzebujesz. Powinien to zrobić sprzedawca, najlepiej przy Tobie żebyś był pewien, że zgłosił. On tam podaje gdzie mieszkasz, i do 7 dni dostajesz listownie nowe papiery.
Ubezpieczenie i tax też załatwisz online, nie trzeba nigdzie dzwonić.
Bym zapomniał, sprawdz jeszcze czy samochod ma w ogole wazny MOT (przeglad) bo jak sie okaze ze jest po prezgladzie to bedzie problem zeby wrocic
Od właściciela dostaniesz mały kwit z v5 który potwierdzi że jesteś nowym właścicielem. On wyślę dokumenty do dvla i
Miałem wykupione ubezpieczenie. Wziąłem ze sobą prawko i kartę debetową, żeby opłacić road tax. Można kredytową, ale jest jakaś prowizja wtedy.