Zachciało mi się bułek podchodzących pod grahamki. - 260g orkiszowej 2000 - 250g mąki 650 (nie miałem chlebowej 750...) - 300g wody - 10g masła (łyżka) - 15g miodu (łyżka) - 8g soli (łyżeczka), - 8g suchych drożdży
Wyrabianie i wyrastanie jak na drożdżowe, 9 bułek 95g (potem zobaczę ile ważą po upieczeniu), w 200 stopniach około 20min. Moim zdaniem bardzo smaczne wychodzą, spróbuję na zakwasie je zrobić. #gotujzwykopem
- 260g orkiszowej 2000
- 250g mąki 650 (nie miałem chlebowej 750...)
- 300g wody
- 10g masła (łyżka)
- 15g miodu (łyżka)
- 8g soli (łyżeczka),
- 8g suchych drożdży
Wyrabianie i wyrastanie jak na drożdżowe, 9 bułek 95g (potem zobaczę ile ważą po upieczeniu), w 200 stopniach około 20min.
Moim zdaniem bardzo smaczne wychodzą, spróbuję na zakwasie je zrobić.
#gotujzwykopem