Wpis z mikrobloga

• 1
@DerMirker to zdjęcie zrobiłem jeszcze w marcu, ale to auto dalej tam stoi. Swoją drogą już je zgłosiłem, tak jak to bordowe uno co wrzucałeś wyżej, ale jak widać niż z tym nie zrobili
  • Odpowiedz
@EarthRebel: Takie coś powinno się chwalić, a nie z milicją wyskakiwać. Jak po powrocie z pracy ok. 23 nie mogłem zaparkować pod blokiem, więc załatwiłem usunięcie trzech wraków i już nie ma problemu. Wszyscy powinni to robić( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@DerMirker: u mnie na osiedlu zamknietym jeden Janusz zostawil tak szrota i stoi już pół roku i nie reaguje w ogole nasze prośby. Mozna coś zrobić w takim wypadku?
  • Odpowiedz
@DerMirker: w sumie dlaczego ci ludzie nie oddają samochodów na złom? Przecież to zawsze kilka złotych. Zgaduję, że i za darmo można oddać, gdy np. auto już nie jeździ.
Ciekawią mnie historie tych aut, przecież wszystkie nie mogą być po zmarłych bez rodziny (chyba, że jakaś sprawa spadkowa się toczy), albo czekają na powrót właściceial zza granicy...
Jak sądzicie, co stoi za takim porzucaniem?
no jest jeszcze opcja kradzieży i
  • Odpowiedz
@DerMirker jak mam na osiedlu busa który zajmuje miejsce od 4 lat ale podobno ma oc to nic z tym nie zrobię? Swoją drogą ciekawe jak przeglądy robi skoro nigdy nie widziałem żeby wyjechał z tego miejsca... Ale babcie z monitoringu mówią że niby nic nie można zrobić
  • Odpowiedz
w sumie dlaczego ci ludzie nie oddają samochodów na złom?

@FrasierCrane: parę lat temu to można było 300-500zł dostać od ręki i jeszcze zabrali sami lawetą. Teraz to kiepsko, potrzebowałem się pozbyć trupa i jedną z opcji była laweta na złom - musiałbym sam zapłacić. Poszedł na części w końcu.
  • Odpowiedz