Wpis z mikrobloga

Urządzam sobie miejscówkę do pracy i padła mi #klawiatura do komputera, którą miałem od chyba 10 lat i kupiłem ją za 26 PLN w supermarkecie.
Uznałem, że a co mi tam. Raz się żyje kupię sobie taką fajną, świecącą od #savio, była promka na model Tempest RX.

Nazwijcie mnie idiotą ale to, że ona jest "gejmingowa" i #klawiaturamechaniczna to ogarnałem dopiero jak ją rozpakowałem i opdłączyłem do PC.

Z plusów: jest ciężka, wydaje się być tak solidna, że możnaby nią zabić człowieka, bardzo ładnie świeci. Ma rewelacyjnie rozmieszczone przyciski. Podoba mi się font znaków na samej klawiaturze.

Z minusów: O PANIE NIEBIESKI JAKIE TO JEST GŁOŚNE TO O JA PIERDZIELE!!!
  • 14
  • Odpowiedz
@inny_89 spróbuj klawiatury na czerwonych albo brązowych przełącznikach - sam kupiłem niskoprofilową sharkoona pure writer na czerwonych, świetnie się pisze, w porównaniu do niebieskich (bo też mam, ale prawie już nie używam) baardzo cicha, a niski profil daje mały skok klawisza i zwiększa szybkość pisania. Jak dla mnie super.
  • Odpowiedz
@huudyy: super! Nie wiedziałem, że coś takiego istnieje. Właśnie zamówiłem także po weekendzie pewnie spróbuje to wyciszyć. Bo generalnie skok klawiatury itp bardzo mi pasuje ale jest generalnie głośno jak przy pisaniu na starej maszynie do pisania.
Dziękuję miras o taką radę właśnie chodziło!
  • Odpowiedz
@Willy666: Tą co padła? To był jakiś market pamiętam. Z rodzicami tam byłem. Albo Makro albo jakiś Selgros. To było szmat czasu temu ale cenę pamiętam do dziś.
Ale generalnie to nie jest jakaś wyjątkowa okazja ta stara klawiatura była warta pewnie 10 pln.

Chyba, że zrozumiałeś, że kupiłem tę nową za 26 pln. To niestety źle się zrozumieliśmy.
  • Odpowiedz
@wypokowy_expert: Sam produkt muszę przyznać, że sprawia wrażenie niesamowicie dobrze zrobionego. Pisze się też super. Takie uczucie pisania jak na klawiaturze maszyny do pisania jest ekstra. Jedyne co to właśnie głośność tego sprzętu.
Za stary jestem i po prostu się nie znam. Wytłumaczy mi ktoś dlaczego w klawiaturach "gamingowych" jest taki głośny klik? Ma to w czymś pomóc?

No i zamówiłem o-ringi. Zobaczymy czy uda się to trochę wyciszyć. :D
  • Odpowiedz
@inny_89: Klikanie ma Ci pomóc w wyczuciu kiedy klawisz zadziałał. Obecne switche są naprawdę nieźle zrobione - klik oznacza zadziałanie.

A poza tym nie każda gejmingowa klawiatura klika - zaprawdę powiadam Ci - weź czerwone przełączniki. Zobaczysz różnicę. Zwłaszcza jak oringi dołożysz. ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@inny_89: Cieszymy się, że jesteś zadowolony. Klik występuje tylko przy przełącznikach typu BLUE. Przełączniki RED działają liniowo (nie czuć oporu + nie ma kliku), przełaczniki BROWN to coś pomiędzy - czuć opór/moment aktywacji + nie ma kliku :) Tempest RX są dostępne w 3 rodzajach przełączników i każdy ma inny kolor podświetlenia :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@SAVIO_multimedia generalnie klawiatura miodzio. Taki feeling jak pisanie na maszynie to coś pięknego.
Jedynie, żeby dało się to trochę wyciszyć bo sam klik jest fajny ale za głośny. Sam znać jak wyjdzie z o-ringami.

Na razie duży plus za jakość konstrukcji i efekty świetlne. Naprawdę stary już jestem bo dopiero odkryłem efekt rozchodzącej się gwiazdy od naciśniętego klawisza. Ależ to fajnie wygląda.

Chyba że wcześniej mnie zaciukaja domownicy bo często pracuje
  • Odpowiedz