@lukas2113: Jeśli jesteś w brązie, to tak, im więcej będziesz grał, tym większe postępy będziesz robił. W tej dywizji i do silvera ludzie mają duże braki w mechanice, więc doświadczenie dużo daje. Wyżej trzeba już ogarniać coś więcej niż wygranie linii.
@lukas2113 W lolu climbujesz poprzez wykorzystywanie błędów przeciwnika (świadomie lub nieświadomie). Do niskiej platyny ludzie throwują grę kolosalnie i nie potrafią jej domknąć. Nie wypowiem się na temat wyższej, bo po prostu mnie tam jeszcze nie ma ¯_(ツ)_/¯. Nie potrzebujesz zaawansowanych umiejętności mechanicznych, żeby climbować wysoko. Jeśli dana postać jest za trudna do grania (w sensie mechanicznym), graj prostszą. Skup się na rozwijaniu macro niż micro umiejętności. Przydadzą się im wyżej bedziesz.
@Irydianisus: Na low elo overall ludzie throwują przez brak jakiegokolwiek pojęcia o macro i zawyżonym ego (już podświadomie nawet nie potrafią się słuchać graczy z większym pojęciem o grze, wtedy zazwyczaj takim ludziom przegrywam grę i mam z tego więcej funu niż patrząc jak #!$%@?ą 1v4 bo jest kozakiem mechaniczym i przecież wejść musi), nie ważne czy to diax, platyna czy silver.
@Vikingen Dlatego zawsze polecam ludziom naukę macro, nie micro. Nie brania postaci z mety (Elise, Graves na jg np.) tylko prostych mechanicznie (Xin Zhao) i skupienie się na macro, a jak bedziesz już high plat/dia+ zastanowienie się nad bardziej skomplikowanymi postaciami, i dalsze rozwijanie macro.
Znajomość tego i świadomość tego jak gra działa daje niesamowitą przewagę nad przeciwnikiem.
@Irydianisus: true, tylko dużo osób nie chce wiedzieć jak ta gra działa, a ich wymówki czemu nie climbują są jak OP'a "team mnie trolluje", ostatnio zacząłem przygodę na weście, gram sobie casualowo raz na jakiś czas więc low elo silver/gold i miałem taką sytuację - 25-30 minuta jakoś, nashor stoi, my mocno behind mid wave idzie w naszą stronę i co robią moi sojusznicy? Na pewno nie czekają aż ja na
@lukas2113: jak chcesz wygrywać to nie graj adc, w S10 riot zmienił tak bardzo bota, że teraz nie istnieje adc, jest adc+support który musi peelować 24/7 od adc, żeby adc przeżyło dłużej niż 3s, a na low elo support nawet nie wie w którym świecie żyje, ja osobiście jakbym chciał wyjść z brązu/silvera grałbym mida control mage'ami - to jest typ apc, który tworzy sytuację na dobrą walkę, typu stun 2
@lukas2113: next patch buffuja adc wiec jeszcze nie zmieniaj linii bo to głupota. Znajdź 2 postacie które ci pasują i spamuj je w kółko. Otp to najprostsza droga w wyższe dywizje. Co do macro nie nauczysz sie tego z filmików na yt. Prawda jest taka, ze z czasem wyrobisz sobie jakies pojęcie na ten temat i automatycznie będziesz grać mapa jak należy to po prostu kwestia doświadczenia. W lolu nie ma
@Irydianisus: XD każda gra jest inna, inny układ sił, inne postacie, inaczej grają. Macro sie gra instynktownie w każdej grze indywidualnie jakies filmiki na yt o grze macro to powielanie truizmów i nic nie wnoszą. Tego sie trzeba samemu nauczyć
@G4SHI Macro wybierasz na podstawie wniosków, a wnioski z założeń. Każda gra jest inna, ale podstawy i fundamenty gry masz te same w każdym meczu niezależnie. Grając instynktownie możesz utrwalać błędy, bo wychodzisz ze złych założeń.
Faceci, jak podoba wam sie ta kobieta ? Kobiety, co myslicie o jej stylu ? Te brwi,rzęsy,usta, makijaż, opaleniznę, piersy, ubor itd. Ocencie jej wyglad
Znajomość tego i świadomość tego jak gra działa daje niesamowitą przewagę nad przeciwnikiem.