Wpis z mikrobloga

@Soojin21 Może za kolejne 5 lat wykopki zrozumieją. Ale chyba lepiej im będzie oszczędzić tego mindfucka i po prostu nie dopuścić do kolejnych 5 lat kaczyzmu. Wszystkie ręce na pokład i jesteśmy w stanie to zrobić już za te 8 tygodni. To jest realny cel, a nie sranie na siebie nawzajem na opozycji.
  • Odpowiedz
@Soojin21: @RegularJohnny:

wykopki

Wykopki mogą się bez przerwy produkować, a to nic nie znaczy, bo nastroje społeczne są w prawdziwym życiu inne, niż na tym portalu. I w sumie dobrze, bo już dawno byśmy mieli Korwina jako dożywotniego dyktatora.
Koniec końców, to nadal jest nic więcej, jak portal ze śmiesznymi obrazkami.
  • Odpowiedz
@Mr_Hand_of_Fate Niestety portale ze śmiesznymi obrazkami mają coraz większy zasięg i wpływają na coraz większą grupę wyborców. Polityka na całym świecie została zmemizowana, a pokolenie JKM wychowane na oraniu lewaków może nam zafundować w przyszłości jeszcze gorsze g---o niż PiS.
  • Odpowiedz
@Mr_Hand_of_Fate Chciałbym w to wierzyć, ale gdybym zrobił sondaż we wszystkich IT korpo w których pracowałem, to mielibyśmy prezydenta Korwina i rząd większościowy konfederacji. Ludzie często 30+ z wyższym wykształceniem i nierzadko doktoratem. Mam nadzieję, że to tylko bańka w której żyję i gdzie indziej jest inaczej.
  • Odpowiedz
@Precypitat @ZlowrogiJanusz: Że Duda został wyciągnięty przez Kaczyńskiego, aby nie straszyć ludzi innym kandydatem np. Macierewiczem czy samym prezesem? Przecież to było oczywiste dla każdego, nawet dla mnie, choć nie interesowałem się bieżącą polityką i nie sądziłem, że będzie aż tak źle.
Wkurza takie gadanie. Za parę lat ludzie będą mówić: "NO KTÓŻ WIEDZIAŁ, ŻE TO WSZYSTKO, TE 500 PLUSY, TO ŁAMANIE PRAWA, TA TOTALNA GRABIEŻ , POGARDA I
  • Odpowiedz
i nie sądziłem, że będzie aż tak źle.

@Vokun: słowo klucz. Mało kto spodziewał się aż takiego r---------u i łamania prawa całkowicie w świetle dnia. Teraz mogę pluć sobie w brodę, a wtedy traktowałem pis jako kolejną partię, która idzie do koryta i z grubsza będzie robić to co inne partie ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Mr_Hand_of_Fate:
22 lata, średnie zarobki w ostatnim półroczu ~10300.

To Korwin zainteresował mnie wolnym rynkiem, biznesem, wzbudził świadomość tej sfery w mojej młodzieńczej głowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Korwina można nie lubić, ale jednak od wielu lat cały czas działa na rzecz uświadamiania młodych ludzi, że istnieje coś innego,
  • Odpowiedz
@Soojin21: łatwo mówić wyborca PO, ot trafili tak z poglądami że nie ma ich jak teraz ocenić. Pytanie jednak na jakiej podstawie wyborca konserwatywny miał się spodziewać że Kaczyński wprowadzi reżim ?
  • Odpowiedz
A tyle się wykopki produkowały. Że Duda będzie niezależny.

@Soojin21: nie przypominam sobie by ktokolwiek normalny tak twierdził, ludzie po prostu mieli wtedy dość Komorowskiego i Platformy. Tyle.
  • Odpowiedz
Kiedy przekracza się magiczną granicę 18 lat, z reguły pociąg do Korwina zanika, chyba że ktoś wepchnął sobie do nosa za dzieciaka o jedną kredkę świecową za dużo.

@Mr_Hand_of_Fate: No fakty są takie, że nie. Wyborcy Konfederacji to właśnie te nastoletnie "kuce od Korwina" sprzed kilku, kilkunastu lat ( ͡° ͜ʖ ͡°) Obecnie mają już ponad 30, zarabiają lepiej niż przeciętny Polak, są dobrze wykształceni, mieszkają
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Soojin21: no tak. Stronnicze pisemko, które myliło się dziesiątki razy, raz miało rację i neuropki juz skakają z zachwytu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Soojin21: przecież Komorowski Kidawa i Trzaskowski to jakaś trzecia liga kto normalny na nich zagłosuje?? Mądrze ktoś kiedyś powiedział że Kaczyński taka opozycję mógł sobie tylko wymarzyć
  • Odpowiedz
@wojtas_mks: Zaklinasz rzeczywistość, nie masz pojęcia o tym, co reprezentują jej kandydaci, albo zwyczajnie kłamiesz.
Co to jest niby za wolność? Kto tę wolność reprezentuje? Korwin, który chce kobietom odebrać prawa wyborcze? Może Braun ze swoim batożeniem homoseksualistów? A może ten słynny Mentzen, którego pozwolę sobie niżej zacytować?

My robimy te badania, te grupy fokusowe, śledzimy, jaki przekaz trafia do wyborców. Wiemy, co mówić, żeby wyborcy nas słuchali. Korzystamy z
  • Odpowiedz