Wpis z mikrobloga

  • 1
@Granat556 ja najpierw podsmażam kiełbasę, jak przekręcę na drugą stronę to daję cebulę, doprawiam i duszę aż cebula zrobi się miękka. Wszystko na wolnym ogniu :)
  • Odpowiedz
@Kamilarz: Okurde, w końcu ktoś robi kiełbaskę z cebulką tak jak ja! Przykrywasz jeszcze patelnie, prawda? A powiedz mi - margaryna czy olej? Z moich badań (n = 10 000 ;D) najlepiej wychodzi margaryna palmowa, ale niestety już jej nie ma (no i jest nieetyczna).

Protip: warto dodać trochę świeżo zmielonego pieprzu
  • Odpowiedz
  • 0
@johny-kalesonny tak, dusi się pod przykrywką, czasami dam masełka lub troche oleju a czasem daje pierw boczek i się tłuszczyk wytapia. A doprawiam szczyptą wegety i pieprz mielony. Niekiedy jak robię większą ilość to dorzucam liścia laurowego i ziele ang. :D
  • Odpowiedz
@Kamilarz: nie chce się mądrzyc czy coś, ale spróbuj na jednej patelni udusić cebulę na ostro, a na drugiej mocno usmażone kiełbaski, giga połączenie
Ta twoja cebula wygląda na twardą, a patelnia już się pali
  • Odpowiedz