Wpis z mikrobloga

Hej, mam okazje kupić #iphone 11 w miarę fajnej cenie i czerwonym kolorze. Wzięty jest jako przedłużenie umowy w T-Mobile, więc będzie spłacany. Czy taka spisana umowa w której właściciel zobowiązuje się do spłacania rat ma jakieś podstawy prawne w ewentualnym późniejszym egzekwowaniu? I czy opłaca się przesiadać z Xa na 11? Wiem, że ramki i ekran gorsze, a co z baterią i aparatem? Dużo lepsze?

dołączę też #android #smartfon #ios
  • 10
@cherrz: To zależy od tego, jak skonstruowana jest umowa z t-mobile, jeśli sprzedający nabył własność do telefonu, to może ci go sprzedać, a fakt, czy będzie spłacał raty, czy nie, w ogóle cię nie interesuje.

Jeśli jednak umowa stanowi, ze do momentu spłacenia rat telefon pozostaje własnością t-mobile, to sprzedający nie może nim dowolnie dysponować i w przypadku problemów, możesz się #!$%@? na minę.
@cherrz: Nie bawiłbym się w takie rzeczy, jak nie uważasz że jest tyle wart to po co chcesz zmieniać? ja kupiłem za 3100 w folii 128GB, jak poszukasz to znajdziesz może w podobnej cenie, a nie będzi żadnej zabawy jak w tym przypadku