Wpis z mikrobloga

Nawet na wykopie widać, że mediom się udało i nakręciło ludzi na Śląsk. Górników jest w województwie parę tysięcy, Śląsk żyje z usług, z IT, a miasta takie jak Bielsko z Automotive z bezrobociem na poziomie 1,8%. Śląsk to też góry, ładne i zadbane miasta (wspomniane już Bielsko czy Pszczyna). Ale debile widzą tylko kopalnie bo przecież każdy Ślązak to górnik xD. Ale skąd wy to możecie wiedzieć siedząc na swojej wsi na Podlasiu 500km dalej, gdzie do najbliższego miasta jest 30km. Tutaj wsie wyglądają lepiej niż wasze miasta będą kiedykolwiek wyglądać.
#koronawirus #polska #takaprawda #slask
  • 148
  • Odpowiedz
@ktosiex: Ja nic nie mam do samych Ślązaków, tylko do górników, którzy są akurat na Śląsku. Dosłownie przemocą i terrorem zmusili cały kraj, żeby opłacał im kolejne benefity.
  • Odpowiedz
@antkowa: kolejny napływowy idiota, którego rodzice przyjechali do Bielska za chlebem w latach 60? Może jeszcze powiesz że jesteś podbeskidzianinem?
Bielsko zawsze było, jest i będzie na Śląsku tak jak Biała zawsze była, jest i będzie w Małopolsce. Komuniści łącząc te dwa miasta popełnili zbrodnię.
  • Odpowiedz
@lewoprawo: Większość osób, które znam gardzi górnikami. Ja też uważam, że te nierentowne powinno się już dawno zamknąć. Przywileje to rak i niepotrafie tego pojąć umysłem jak można utrzymywać tych nierobów.
@Combini: Zapytaj kolumbijczyków.
  • Odpowiedz
@ktosiex: mysle, ze glownym problemem jest zazdrosc. Gorny slask mial lepiej od poczatku II RP. w miedzywojniu to byl najbogatszy region, ktory mial swoja autonomie i skarbiec. W prl'u slask byl najwazniejszym strategicznie regionem, o ktory dbali komunisci. Moja mama zawsze mowila, ze na slasku praktycznie nie bylo tkaich problemow jak w reszcie polski, w sklepach bylo o wiele wiecej produktow, a nie tylko ocet i puste polki. Teraz slask odbil
  • Odpowiedz
@ktosiex: Apropo wsi to mega się zgadzam. Sam mieszkam na Śląsku na wsi 9k mieszkańców kilka supermarketów, dwa osiedla blokow, kilka zakładów pracy, szkoły, przedszkola, basen i siłownia. No i gdy byłem maly zawsze się dziwiłem gdy ktoś mówił lub pisał że mieszkanie na wsi jest lipne bo tam nic nie ma a ja zawsze się dziwiłem no bo przecież sam mieszkam na wsi a i do miasta mam 15 min
  • Odpowiedz
Tutaj wsie wyglądają lepiej niż wasze miasta

@ktosiex: Dobra to robimy tak. Bierzemy Pszczynę Bielsko Gliwice i Pyrzowice (bo lotnisko) i chcemy też autostradę eksterytorialną, a raczej kilka. Resztę oddamy tym, którzy będą chcieli. Wracając do innych śląskich miast, nie można powiedzieć, że wyglądają jak obraz nędzy i rozpaczy. Natomiast na pewno że jak obraz rozpaczy i depresji. Musicie mieć ZAJEBIŚCIE silną psychikę, że tam mieszkacie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
Tutaj wsie wyglądają lepiej niż wasze miasta będą kiedykolwiek wyglądać.

@ktosiex: xD małe miasteczka w Śląskim to najgorsze co może spotkać oko rozumnego człowieka xD jedyne, które jako tako w Śląskim wyglądają, to te, które są historycznie małopolskie xD
  • Odpowiedz