Wpis z mikrobloga

@Korasek8888 @Ceruvit @BajerOp nie chcę otwierać niego tematu bo pytanie zbyt głupie. Póki co bawiłem się wyłącznie w winka ale chętnie spróbowałbym pierwszy raz z cydrem z soków. Znawcą cydru nie jestem. Orientujecie się może jak mocno dosłodzony jest cydr lubelski ? ( ten zielony ) chciałbym uzyskać coś podobnego
  • Odpowiedz
@momo_s ma 4.5 alc więc samego przefermentowanego cukru jest 10-11 blg + to co zostało, a nie potrafię powiedzieć ile zostało, dawno nie piłem, powiem ci tylko, że sok riviva z biedry ma 10blg, więc porównaj sobie słodkość na oko. Czyli ilość cukru potrzebna do zrobienia lubelskiego= to co mu zostało + te 10/11 przefermentowane. Cukier zawarty w soku też się w te kalkulacje wlicza
  • Odpowiedz