Aktywne Wpisy
Kenpaczi +326
ATAT-2 +35
Dla niektórych ten wpis będzie oczywistością ale innym może da do myślenia.
Wykopki - trzymajcie część oszczędności w gotówce.
Moja sytuacja sprzed kilku dni gdy rozliczenie za duży etap budowy przyszło szybciej niż planowałem i musiałem wyczarować 60k na drugi dzień.
Mając podobne doświadczenia tylko z dalekiej z przeszłości uznałem, że to nic trudnego. Wsiadłem w auto i pojechałem do bankomatu z zamiarem zrobienia kilku transakcji po 9k.
Pierwszy bank i zonk
Wykopki - trzymajcie część oszczędności w gotówce.
Moja sytuacja sprzed kilku dni gdy rozliczenie za duży etap budowy przyszło szybciej niż planowałem i musiałem wyczarować 60k na drugi dzień.
Mając podobne doświadczenia tylko z dalekiej z przeszłości uznałem, że to nic trudnego. Wsiadłem w auto i pojechałem do bankomatu z zamiarem zrobienia kilku transakcji po 9k.
Pierwszy bank i zonk
1. Z założonymi nasadkami grzebieniowymi nic sobie nie ogolisz, nie łapie włosów praktycznie na każdej długości. Siedziałem nad połową brody godzinę, z 15mm chciałem zgolić na 7mm. Wziąłem starą chińską maszynkę do włosów starego i całą brodę do końca zrobiłem w 3 minuty.
2. Bez nasadki lepiej, można sobie poprawnie wykonturować brodę ale na pewno nie na gładko jak klasyczną "jednorazówką" i na pewno nie z taką kontrolą.
3. Jak masz grube włosy to w ogóle zapomnij o jakimkolwiek goleniu.
4. Jeżeli chcesz żeby to działało tak jak opisuje producent to musisz mieć włosy na brodzie i ciele jak 15 latka tam na dole, a raczej meszek a nie włosy.
5. Praktycznie po jednej "próbie golenia" ostrze już się stępiło.
Zmieńcie moje zdanie.
Większość twarzy golę na 0.4 mm a część na 10 mm.
Czy z nasadką czy bez, goli bez problemu. Używam już około pól roku, 2-3 razy w tygodniu i dopiero teraz będę wymianiał ostrze.
Gładkość przy goleniu bez nasadki, w moim przypadku, to mniej więcej taka gładkość jak po 12 godzinach przy goleniu klasyczną maszynką. Z tym, że bez jakichkolwiek podrażnień.
Uzywam zwyklej maszynki do włosów zeby zarost skrócić, bo tym to jezdzilem po twarzy a i tak nie było tak dokładnie jak maszynką.
On chyba liczył ze to będzie maszynka do włosów xD