Wpis z mikrobloga

leniwym zjebem

@SmutnyJesz: Nie trzeba być leniwym, żeby robić za minimalną. Można nie mieć polotu, być nieśmiałym. Nie każdy ma też zdolności matematyczne, żeby być informatykiem, są humaniści (tacy prawdziwi, a nie "jestem chómanisto i nie ómiem matematyki") można być inteligentnym, oczytanym, znać doktryny filozoficzne - i co z tego? Jedynie w bibliotecę będą takiego cenić stare babcie.

Zjebem może być też prawnik zarabiający 20 000, czy inny informatyk.
  • Odpowiedz
Zjebem może być też prawnik zarabiający 20 000, czy inny informatyk.

@vincent38: #!$%@? prawda. Jak jesteś inteligentny i masz dużą wiedzę zawsze coś ogarniesz. Nie wiem, zaczynasz od debilnych korków z angielskiego czy innej historii. Cały czas szukasz rynku, który nie jest w żaden sposób zagospodarowany.
Jak mawia klasyk - "żyć trza umić, z góry nic nie jest ustalone"
  • Odpowiedz
@SmutnyJesz: Dobra ale czasami jest tak że na rynku jest mniej miejsc pracy niż osób mających predyspozycje i wiedzę. Jest wiele osób np interesujących się tak na serio historią czy filozofią a miejsc pracy jako wykładowca na uczelni jest bardzo ograniczona ilość a innych opcji gdzie serio wykorzystasz swoją wiedzę jest mało
  • Odpowiedz
@SmutnyJesz: Widzisz - humanista to ktoś kto wie dużo ze wszystkich dziedzin, jednak w żadnej nie jest specjalistą. I to jest problem - dziś humanistów zastępuje gogle. Kiedyś to było przydatne, bo żeby zdobyć najdrobniejszą wiedzę - np. czy chlor zabije wirusa - trzeba było poświęcić kilka godzin, dziś wystarczy dostęp do internetu, dlatego mądrość jest dziś nie ważna.

Owszem - specjalista z wąskiej dzieciny, nawet humanistycznej może zostać wykładowcą,
  • Odpowiedz
@SmutnyJesz: 25 km do wojewódzkiego i ty nazywasz to zadupiem, weź chłopie czasem pomyśl co piszesz.
Siedzisz sobie na stołeczku u ojca w firmie, a zgrywasz tutaj super inteligentnego i zaradnego.
  • Odpowiedz
@pancerna_piesc_dzieciatka_jezus: życie jest niesprawiedliwe i co poradzisz?
@WwaDdl022: Gdzie ja napisałem, że mam 25 km do wojewódzkiego? 25 km mam do powiatowego xD do wojewódzkiego ma 80 km xD Akurat nie u ojca pracuję :) Nie mogę powiedzieć, że mi rodzicie nie pomogli, bo kłamałbym, ale ich pomoc to było wyedukowanie mnie. Teraz jestem sam dla siebie :) Ojciec nigdy nie miał firmy, jest sobie na emeryturce i
  • Odpowiedz