Aktywne Wpisy

mirko_anonim +7
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Rynek prawniczy to ściek i prosta droga do depresji.
Rzeczywistość rynku prawniczego jest taka, że mogliby zamknąć wydziały prawa na 10 lat, a i tak byłby nadmiar prawników.
Mam 27 lat, jestem świeżo po egzaminie radcowskim, aktualnie szukam pracy, bo od marca znajdowałem się na bezrobociu - przygotowywałem się do egzaminu zawodowego (radcowskiego) w kwietniu, a w maju miałem jeszcze egzamin pisemny na doradcę podatkowego + ogarniałem formalności związane z
Rynek prawniczy to ściek i prosta droga do depresji.
Rzeczywistość rynku prawniczego jest taka, że mogliby zamknąć wydziały prawa na 10 lat, a i tak byłby nadmiar prawników.
Mam 27 lat, jestem świeżo po egzaminie radcowskim, aktualnie szukam pracy, bo od marca znajdowałem się na bezrobociu - przygotowywałem się do egzaminu zawodowego (radcowskiego) w kwietniu, a w maju miałem jeszcze egzamin pisemny na doradcę podatkowego + ogarniałem formalności związane z

gabrysianowa +51

Prawo ohma się kłania => R=U/I
źródło: comment_15885974767ihiF8d2gnGQHwJPw64FXc.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
czy człowiek pytający o rezystor będzie rozwodził się nad źródłem prądowym? nie
idź do d--y - chciałeś zabłysnąć i ci nie wyszło
@Tymian
@prawdabezfalszu
@dommmaz: nie, rezystor.
Czasami korzysta się z nich do pomiaru prądu płynącego przez obwód (spadek napięcia zależny od płynącego prądu)
A czasami są poprostu elementami komplementarnymi w układach - wymuszają stan (wysoki/niski)
jak w hydraulice - rezystor to analogia reduktora ciśnienia.
Jeśli masz kran z którego leje się 5L wody na minutę a chcesz napełnić wiadro w godzinę, to dobieracz rezystor/ogranicznik żeby tak się stało dokładnie jak chcesz
Albo masz turbinke wodną którą taki przepływ r------e - wstawiasz takie cudo i turbinka działa wesoło