Aktywne Wpisy

Anetkia +636
Jako kobieta rzygam już feminatywami. Jestem psychologiem a coraz częściej słyszę "czy psycholoszka już przyjmuje?" Jestem CZŁOWIEKIEM a nie człowiekinią, jestem gościem a nie gościnią. Jestem też OSOBĄ (rodz. żeński), mężczyzna powinien być "OSOBEM"? Do jakiej patologii to prowadzi.
#feminatywy #bekazlewactwa #logikarozowychpaskow #zalesie
#feminatywy #bekazlewactwa #logikarozowychpaskow #zalesie

mirko_anonim +10
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem szczery do bólu i moja różowa o tym wie a jednak ma pretensje. W rozmowie wyszło że jej powiedziałem, że jest z wyglądu przeciętna ale mi to nie przeszkadza bo ma dobre cechy. I ona teraz nie może tego przeboleć, mówi że to chyba nie ma sensu żebyśmy byli razem wtf. Sama dobrze wie że nie jest modelką wiec czego oczekuje, że będę mówił że jest?? Ja sie
Jestem szczery do bólu i moja różowa o tym wie a jednak ma pretensje. W rozmowie wyszło że jej powiedziałem, że jest z wyglądu przeciętna ale mi to nie przeszkadza bo ma dobre cechy. I ona teraz nie może tego przeboleć, mówi że to chyba nie ma sensu żebyśmy byli razem wtf. Sama dobrze wie że nie jest modelką wiec czego oczekuje, że będę mówił że jest?? Ja sie

#wybory
Zgodnie z tą ustawą, która jeszcze nie weszła w życie, chęć głosowanie za granicą musisz zgłosić 14 dni przed datą wyborów. Już za późno. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@lisu_: tutaj link do pdfa
Stałe zamieszkanie za granicą do 7 maja. Doczytaj w tym pdfie.
Jeśli mówimy o wyborach korespondencyjnych, które zakładamy, że się odbędą, to masz tu artykuł że stosownej ustawy (obecnie ustawa w Senacie)
Niestety, ale to nie ja tu wprowadzam w błąd.
1. Można głosować korespondencyjnie, jeśli się zgłosi 14 dni przed wyborami, w myśl ustawy, która niestety wejdzie w życie mniej niż 14 dni przed wyborami, więc w praktyce głosować korespondencyjnie się nie da.
2. Można głosować osobiście. Wtedy trzeba się zgłosić do 7 Maja i ponieść ryzyko.
@sorhu zdaje się, że informacje, które podajesz w pierwszym komentarzu są poprawne technicznie, ale
Art. 7. 1. Zamiar głosowania korespondencyjnego wyborca przebywający za granicą zgłasza właściwemu konsulowi do 14 dnia przed dniem wyborów.
2. Zgłoszenie, o którym mowa w ust. 1, może być dokonane ustnie, pisemnie, telefaksem lub w formie elektronicznej.
Ustnie też do 14 dni przed dniem wyborów.
Na marginesie.
Nigdy nie identyfikowałem się z KODem. Ale ta sytuacja rzeczywiście z demokracją nie ma wiele wspólnego. Nie każdy jest gotów ponieść ryzyko osobistego stawienia się w obecnych warunkach. Powiedziałbym nawet, że ci, którzy nie chcą ponieść ryzyka mają lepsze szanse być przezornymi wyborcami. Wolałbym, żeby właśnie ci ludzie wybierali moją władzę.