@MG78: uwielbiam ten twój przepis na prosiaki, od czasu kiedy pojawił się na blogu robię je regularnie i są uwielbiane przez rodzinę, kefir jest od tego czasu podstawowym składnikiem w lodówce - zawsze
@MG78: hej cumplu. Ja się tylko podepnę i spytam - chcę zrobić (kolejny już raz bo przepis sprawdzony i zacny) chaczapuri z twojego przepisu, ale potrzebuję je na jutro. Mogę ciasto zrobić dziś i zostawić na noc czy lepiej działać na świeżo jutro?
@Krupier: Akurat właśnie montujemy przepis na chaczapuri w wersji video :D
Ja ciasta do Chaczapuri nie robiłem nigdy wcześniej, ale jakbym robił to poczekałbym aż wyrośnie trochę, odłożył do lodówki (koniecznie zafoliowane), a później wyciągnął przed pieczeniem z godzinę. Sumarycznie wyjdzie więcej i nie wiem co z tego będzie, ale gdybyś przetestował to wiedzielibyśmy obaj :D
Morale wróciły już do normy. Działam dalej i nie poddaje się. Na kanał wjechał nowy film, zapraszam do wykopywania znaleziska Proziaki - świetne bułki bez drożdży gotowe w 30 minut, które dodał @takimireczek
W powiązanych wrzucam przepis w wersji pisanej. Mam nadzieję, że film się wam spodoba bo to pierwszy odcinek nagrywany do Top Gara w ogóle :D
Pozdrawiam i życzę udanego weekendu!
MG78
#pieczzwykopem #gotujzwykopem
Oni to dopiero mają fantazję ;d
1. Mało składników.
2. Ciężko s--------ć.
Dzięki, zrobię na pewno ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja ciasta do Chaczapuri nie robiłem nigdy wcześniej, ale jakbym robił to poczekałbym aż wyrośnie trochę, odłożył do lodówki (koniecznie zafoliowane), a później wyciągnął przed pieczeniem z godzinę. Sumarycznie wyjdzie więcej i nie wiem co z tego będzie, ale gdybyś przetestował to wiedzielibyśmy obaj :D