Wpis z mikrobloga

Dzieeeń dobry Mirko!

Dzisiaj kolejna wersja szarpanej wieprzowiny, tym razem bez solanki, marynowana po prostu przez 12-24h

Szarpana wieprzowina #2

1,5kg łopatki wieprzowej
2 łyżki musztardy dijon
1 łyżka soli
4-5 ząbków czosnku
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżeczka wędzonej papryki
1 łyżeczka kuminu

Czosnek utrzeć w moździeżu z kuminem i solą (albo drobno posiekać i rozetrzeć nożem a kuminu użyć mielonego), wymieszać z pozostałymi składnikami i powstałą pastą wysmarować mięso. Odstawić do lodówki na 12-24h.
Piec pod przykryciem lub gotować (ja używam multicookera) przez 4-5h w 100°C, aż mięso będzie się łatwo rozdzielać na włókna.

Zjeść można w keto bułkach, tortillach, z sosem i sałatką, w serowych tacosach. Masa możliwości!

A rok temu były najprostsze devilled eggs:
https://ziemniakizostaw.pl/najprostsze-devilled-eggs/

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
c.....i - Dzieeeń dobry Mirko!

Dzisiaj kolejna wersja szarpanej wieprzowiny, tym raz...

źródło: comment_1588402559hxWSG3fbBZZfcXKLR3LSnN.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach