Wpis z mikrobloga

Ile czekaliście na paczkę lub list dostarczaną ostatnio przez Royal Mail? Otrzymał ktoś z was przesyłkę w sobotę w ostatnich tygodniach? Nie wiem jaki jest teraz czas oczekiwania na krajowe przesyłki, listonosza nie widziałem od paru dni. Royal Mail informuje że tymczasowo zawiesili dostawę w soboty. Jakie są wasze doświadczenia? W praktyce jak to wygląda może da mi lepszą perspektywę na to co się dzieje.
#uk #pytanie #poczta
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@skydancer:
@JagniecymFuterkiemWalekPokryty:
Ulica na której mieszkam nie ma końcówki typu "road", "avenue" lub "street" więc takiego wałka mam nadzieję, że nikt nie odwali. Choć niepojęte jest dla mnie jak można się kierować samą nazwą zamiast weryfikowania kodu pocztowego z samego początku ( _)
  • Odpowiedz
@GhostxT: Zwykła standardowa poczta obsługiwana przez Royal Mail typu, korespondencja z banku, rachunki , których ciagle nie zmieniłem na internetowe dostaje z dużym opóźnieniem. Listonosza nie widzę tygodniami. Z drugiej strony, kupilem coś z ebay w zeszłym tygodniu , dostałem hermesem w przeciągu 48h.
  • Odpowiedz
@GhostxT: Zamawiałem z ebaya część do aparatu Leicestershire-Newcastle

Thu, 30 Apr 2020 10:42 AM N/A Delivered by

Thu, 30 Apr 2020 12:52 AM N/A Item Received

Tue, 28 Apr 2020 8:53 PM N/A Item Received
  • Odpowiedz
@orbitowski: hermes i te wszystkie kurierskie firemki to pewnie maja j-----y ze wschodu na samozatrudnieniu i nie zdziwilbym sie, ze umowa zaklada ze ma byc zrobione i hui ¯\_(ツ)_/¯ jak nie ty, to niech zona czy ktokolwiek inny zapiernicza. chyba nawet to dziala tak, ze sama firma kurierska sie z tym nie p------i, tylko wrecz oddelegowuja cala ta operacje (doreczanie paczek) jakims zewnetrznym guwnofiremkom z busami, ktore zatrudniaja potem jakichs
  • Odpowiedz