Wpis z mikrobloga

• 63
A ja nie pochwalam bo biednym nie należy pomagać, bo większości to są tacy że nie wiadomo ile by mieli pieniędzy to i tak je stracą, zresztą jest tyle mopsów sropsow że jest gdzie uzyskać pomoc wystarczy tylko chcieć
  • Odpowiedz
@petunia_adas: ale wy się wykopki gubicie w zeznaniach. Na zmianę piszecie, że 500 to nic kiedy utrzymuje się dziecko, z 500 to majątek, kiedy nie ma komputera. Biedna rodzina może wydać to na utrzymanie, jedzenie, ubranie, książki, jakiś mebel, bilety, farbę do ściany, fryzjera, wódeczkę, leki, buty, coś tam do sportu,

• Odpowiedz
Podali przykład rodziny 8 dzietnej, która nie ma ani jednego komputera do nauki. GDZIE SĄ PIENIĄDZE Z 500+?

@petunia_adas: Tak naprawdę poleasingowe lapki kupi się nawet za te 500 zł, może nie w super stanie, ale działające, do nauki wystarczające. Takim co żyją z socjalu całe życie będzie za mało.
  • Odpowiedz
@petunia_adas: A nawet szkoda strzępić na to ryja. I ludzie klaszczą, że dobry pan daje komputery, a patologia dalej zero odpowiedzialności, bo przecież jak się popłacze to dadzą. Niektórzy to już nawet nie przyjmują do wiadomości, że 500+ to miał być DODATEK, a nie podstawa utrzymania dziecka.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@petunia_adas: jeśli rozdaje takie komputery jak ta płyta główna która leży na imadle XD to sorry. W ogóle co to za syf, jakąś klawiatura z laptopa, pudełko po maśle, taśma klejąca... To jakiś serwis?XD
  • Odpowiedz
  • 0
@hesus ale po to są te pieniądze właśnie. Trzeba nimi zarządzić jakos. To nie są pieniądze na wakacje czynna nowy telewizor.
  • Odpowiedz
Tak naprawdę poleasingowe lapki kupi się nawet za te 500 zł

@TomdeX: Coś z 1 gen core albo AMD A8/A10 kupi się za połowę tej kwoty, potwierdzone info
  • Odpowiedz
Dybzińsk

@petunia_adas: Pracuje w firmie z poleasingami. Laptop czy komputer taki który obsłuży librusa i podstawowe rzeczy do szkoły, z 4gb ramu, jakims wolnym co prawda hdd 250gb i prockiem core2duo / pentium idzie kupić za 100-200 zł na olxie. Z każdą dołożoną stówką masz względnie coraz mocniejszy sprzęt. I ja wiem to nie są demony prędkości do gamingu, ale jak ktoś w Polsce z jakimkolwiek zapałem do pracy i
  • Odpowiedz
  • 17
@petunia_adas i teraz wychodzi jak to 500 plus przez niektórych rodziców jest marnowane. Miała być inwestycja w dzieci a wyszło jak wyszło. Nigdy nie powinni dawać tej kasy do ręki, a jedynie zniżki w podatkach, ewentualnie bony na konkretne sprzęty, kursy i kolonie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@petunia_adas: no gdzie są pieniądze? Pewnie stary Jeniffer #!$%@?ł. Dlaczego jak pokazują kogoś z wymyślnym imieniem to w 90 % wiadomo, że to jakaś patola?
  • Odpowiedz
@petunia_adas: od samego początku tej afery ze zdalnymi lekcjami daje swój przykład. Polesingowy Dell za 1300 zł daje radę udźwignąć wiele rzeczy, spokojnie na nim pracuje po 10-14 godzin dziennie, a do nauki i pakietu biurowego w zupełności wystarczy. To niecałe 3 miesiące 500+...
  • Odpowiedz
@BrakPomysluNaNick

starzy sprzedadzą te komputery i przepiją kasę xD

Niby człowiek wie, że to coś się dzieje. Ale jak wyobrażam sobie że dziecko mimo wszystko cieszy się bo dostanie kompa, od fajnego pana, a przyjdzie stary, i na jego oczach to przepije, to mnie tak #!$%@? ściska w żołądku, że nie wiem co.
( ͡°
  • Odpowiedz