Wpis z mikrobloga

@zagu: jak rozciagales ciasto? i jak piekles? aby boki przy wypieku Ci wyrosły musisz miec jak najwyzsza temperature w pierkarniku i na kamieniu, a ciasto trzeba rozciagać delikatnie rekami zeby to powietrze które powstało przy wyrastaniu nie ucieklo xd
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wondermano1: Starałem się rozciągać jak w przepisie na roadtripbus, czyli ugniatając od środka na zewnątrz na stolnicy. Piekarnik był na 275 stopni, kamień nagrzewał się ponad godzinę w tej temperaturze. Wydaje mi się niestety, że już samo ciasto było jakieś nie teges. Było dość "lejące" - uformowane kule same się spłaszczały do formy placków - (niby nie kleiło się do dłoni) i praktycznie nie urosło (3h w temperaturze pokojowej, jakieś 19h
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wondermano1: W sensie, że w piekarniku? Czy w czasie wyrabiania? W piekarniku to raczej średnio możliwe, bo w pizzeriach piece mają dużo wyższe temperatury... Chyba...
  • Odpowiedz