Wpis z mikrobloga

@unclefucker: Przepisy to poczytałem,popytałem i zrobiłem "według siebie"

jablko1

jabłko2

i ryżowe tylko, że przy ryżowym dałem za dużo cukru(nie policzyłem tego z rodzynek) i po dwóch dniach pracy(dobrze, że to były bayanusy) było 24blg, a tyle podaje się jako granicę której nie przekraczać i dzisiaj dodałem trochę wody i kwasku(nie dodałem go na początku).

Do tego polecam(mi również ją polecono) stronę wino.org.pl oraz forum na tej stronie.
  • Odpowiedz
@basssiok: Ej chcesz powiedzieć, że nastawiłeś cydr w butelkach po wódce/soku. Szklanych zakręcanych? I dodałeś cukru na refermentacje? Na twoim miejscu zaczął bym się bać interwencji pokojowej USA, bo zgromadziłeś w domu niezły arsenał. ;D

A tak serio to weź to bez dotykania przykryj jakimś kartonem, żeby ktoś nie oberwał przypadkowo lecącym szkłem. Butelki na wódkę nie są liczone na wzrost ciśnienia w środku. Jak szklane to tylko po piwie albo
  • Odpowiedz