@joffie: dobrze wiemy co jest celem b2b. Ucieczka od opodatkowania dochodów. Robi się tą samą pracę co koledzy na UoP, w tych samych godzinach, etc... A gdy były próby zdelegalizowania tej formy krypto stosunku pracy to podniósł się wrzask. Liczymy na dobrą służbę zdrowia, wysokie emerytury ale zapominamy że nie ma innej opcji niż uzyskanie tego dzięki płaceniu podatków, a te - w przypadku b2b - są mocno regresywne
@wiaderkoo: Bzdura, powiązane hasła to "tarcza antykryzysowa" itd. Na frazy typu "pożyczki online" czy "chwilówki" jest spadek. Ludzie szukają info odnośnie pożyczki 5k dla samozatrudnionych.
Aktualnie Państwo przeznacza kasę nie na służbę zdrowia (co aktualnie teraz mocno widać), a na transfer socjalny więc czemu o tym nie wspominasz?
@joffie: a bez transferów socjalnych przeznaczało na...? Kazdy chce dobrej sluzby zdrowia ale kazdy zapomina ze mamy najnizsze skladki wsrod panstw UE.
Ehh, znowu ten argument "mniej % płacisz". Co z tego, że w rzeczywistości płacę 4-5 razy więcej niż ta kasjerka, ale płacę mniej procent. A
po tym zdaniu „a bez transferów socjalnych przeznaczało na” nie chce mi się z Toba gadać, bo widać ze ta rozmowa nie ma sensu. W dupie mam to, ze poprzedni rząd również przepieprzal kasę i ten argument jest na miare TVP „a za peo”. Jeżeli zamiast oszczędzać, przeznaczać na służbę zdrowia, inwestycje itd rząd kupuje za moje pieniądze swoje głosy to ja w dupie mam płacenie większej kwoty.
@joffie: zapytam inaczej - jaki wcześniej miałeś argument za ucieczką w b2b? Swoją drogą - czytałeś kiedyśustawę budżetową?
Aktualnie jak wysyłam co miesiąc przelew do US to mam przekonanie, ze to sa pieniądze wyrzucone w
Jako, że są zarzuty i jest oczernianie mnie, że rzekomo nie jestem Polakiem tylko ruskim to wrzucam dowód, że oczerniający mnie ludzie się mylą. Wszelkie nieodpowiednie komentarze szkalujące będą usuwane. #ukraina #rosja #wojna #wykop
#gospodarka #covid19 #covid19stats
@KKK1337: na ktora skladaja wnioski wszyscy programisci 15k bo „jak dają to brać..”, ech, szkoda słów...
Komentarz usunięty przez autora
@joffie: większą patologią są jednak b2b w IT i innych branżach.
@joffie: dobrze wiemy co jest celem b2b. Ucieczka od opodatkowania dochodów. Robi się tą samą pracę co koledzy na UoP, w tych samych godzinach, etc... A gdy były próby zdelegalizowania tej formy krypto stosunku pracy to podniósł się wrzask. Liczymy na dobrą służbę zdrowia, wysokie emerytury ale zapominamy że nie ma innej opcji niż uzyskanie tego dzięki płaceniu podatków, a te - w przypadku b2b - są mocno regresywne
@joffie: a bez transferów socjalnych przeznaczało na...? Kazdy chce dobrej sluzby zdrowia ale kazdy zapomina ze mamy najnizsze skladki wsrod panstw UE.
@joffie: zapytam inaczej - jaki wcześniej miałeś argument za ucieczką w b2b? Swoją drogą - czytałeś kiedyśustawę budżetową?