Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 20
Dziękuję Pan Roleski. Naprawdę bardzo smaczne sosy. Myślę że jak tak fajnie siadły te w większych butelkach to się odważyliście trochę mocniejsze w mniejszych. Oczywiście z tym ekstremalne to przesadzacie, ale brawo za odwagę by robić coś więcej niż "akceptowalny poziom dla polskiego konsumenta który musi sosem zalać kiełbasę" ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Liczę że następne będą 5% lub 10% :)

Aaa i Panu Włocławek, bym nie zapomniał też od razu dziekuję, za keczapy ze śliwką, truskawką i czerwoną porzeczką. Teraz tylko grilla rozpalać ()

#roleski #sosy #chillihead #papryczki #grill #majowka
Profil_Internetowy - Dziękuję Pan Roleski. Naprawdę bardzo smaczne sosy. Myślę że jak...

źródło: comment_15877143975kesGMUHmcP5GB82j3sk3w.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@szuwarek-mini: tak, ale nie miałem już tamtego do porównania. Trinidad ma 0,02% ale i chilli. Ghost ma 1,25% ale nie ma chilli, i myślę że jest porównywalny mocą tylko słodszy bo ananasowo-curry. Carolina za to mimo iż ma też tylko 1,4% jest odczuwalnie mocniejszy i dłużej trzyma. Malutka łyżeczka i to niepełna na gryzie kanapki była błędem jak dla mnie, te duże trinidad spokojnie tak jadłem. Aha w smaku dymny,
  • Odpowiedz
@Profil_Internetowy no to ja w takim razie koniecznie musze przetestowac ten carolina reaper.
Wreszcie ktos wyszedl poza ramy sztucznego pompowania "superpikantny" "piekielnie ostry" a potem sie okazywalo ze kolejny lekko pikantny ketchup.
Szanuje za odwage.
  • Odpowiedz
To jest świetna opcja na początek. Czasem mnie najdzie na coś ostrzejszego to odpalam sobie taki sosik. Na tyle mi się spodobało, że pewnei niedługo kupię coś bardzo ostrego. Na razie habanero spoko, a ghost pepper jest przepyszny. Fajnie, że za pare złotych można sprobować, czy lubi się ostre
  • Odpowiedz
  • 0
@rumapark: jadłem go, imo jest słabszy, sprawdziłem empirycznie, spokojnie jak ketchup na kiełbaskę go dałem i mnie nie zatkało, spróbowałem tego samego z caroliną i to był błąd bo dostałem ślinotoku. Co prawda nie miałem nich razem by porównać, ale jestem przekonany, że nadaje się bardziej do jedzenia daily, a Carolina tylko jako dodatek i jako glazurka do skrzydełek z grilla
  • Odpowiedz