Jak nazywa się ta odmiana brzoskwini która zazwyczaj jest w pokazana w jakichś azjatyckich przepisach np tutaj? Jeszcze nigdy na żywo nie widziałam tych jasnych brzoskwiń, w sklepach zawsze są te o włochatej czerwono-pomarańczowej skórce i pomarańczowym miąższu. Można je w Polsce dostać w ogóle? Jestem ciekawa czy różnią się jakoś smakiem #owoce #pytanie #kiciochpyta #kuchniaazjatycka (? w sumie nie mam pojęcia ale tylko z tamtej części świata widziałam te owoce XD)
@Davidozz: Nie, nektarynka też ma taki intensywny kolor, szukam nazwy tej konkretnej odmiany brzoskwini, takiej popularnej i kawaii, najczęściej to ona właśnie jest na różnych rysunkach i opakowaniach, jest tłumaczona jako "peach" dlatego zakładam że to odmiana brzoskwini a nie jakiś zupełnie inny owoc
#gry jakie polecacie gry w kturych mozna wcielić sie w role detektywa? la noire odpada - sprawdzilem i na nowym sprzecie chodzi jak guwno, a z jakimis fixami psuje misje
#owoce #pytanie #kiciochpyta #kuchniaazjatycka (? w sumie nie mam pojęcia ale tylko z tamtej części świata widziałam te owoce XD)