Wpis z mikrobloga

Hmm Mirki, dziwna sprawa...
Kurier UPS zostawił mi przesyłkę w skrzynce na listy (byłam w tym czasie w mieszkaniu, bo sama otwierałam mu klatkę). Aż tak mnie to nie zdziwiło, bo stosuje się teraz różne metody unikania kontaktu z drugim człowiekiem. Natomiast po otwarciu skrzynki, okazało się że paczka jest uszkodzona. W środku znajdowały się dokumenty z uczelni, a paczka rozerwana była z jednej strony. Dokumenty co prawda nie uległy zniszczeniu, ale znajdowały się na nich moje dane. Czy da się coś z tym zrobić, gdzieś to zglosic? Nie jestem w stanie za bardzo udowodnić, że taka paczkę odebrałam, bo jak wspomniałam nie odebrałam jej bezpośrednio od kuriera, ani też nie udokumentowałam jakoś specjalnie momentu wyciągania zniszczonej paczki ze skrzynki. Cóż począć?
#kurier #afera #dziwnasprawa
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@brakodpowiedzi: Dane dowodu, pesel,? Powinnaś wysłać zgłoszenie do UPS opisując w jakim stanie dotarła do ciebie przesyłka. Nic im nie udowodnisz jeśli podpisałaś odbiór ale zawsze masz podkładkę. Jeśli podejrzewasz wyciek wrażliwych danych to powinnaś je w miarę możliwości zmienić np. wyrobić nowy dowód osobisty.
  • Odpowiedz
  • 0
@voga1 Nie podpisałam potwierdzenia odbioru. Nawet nie widziałam kuriera. To że UPS wnioskuję po naklejce na paczce. Przesyłka zawierała dyplom ukończenia studiów, wraz z odpisami, suplementem. Także zwrot dokumentów tj. Świadectwo ukończenia liceum i świadectwo maturalne. Nie ma danych z dowodu, jedynie pesel, adresy, itp.
  • Odpowiedz