Wpis z mikrobloga

Mirki, jest jakaś szansa na wificalling w ofercie na kartę w Polsce w telefonie Xiaomi? Z tego co wiem, to można niby w Play to jakoś obejść, ale czy to nadal działa? Wiem że T-Mobile i Orange odpadają, nie testowałem tylko Plusa i Play. Dodam tylko że to musi być prepaid, bo umowy mnie nie interesują.
#wificalling #vowifi #xiaomi #redmi
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@robert83:
VoLTE *#*#86583#*#*
VoWIFI *#*#869434#*#*

to są kody, które mi zadziałały w przypadku Redmi Note 5, po ich wpisaniu w Ustawienia>Karty Sim i Sieci Komórkowe>(wybierasz aktywną kartę SIM) i tam pojawi się opcja VoLTE i poniżej Rozmowy Przez WI-FI
  • Odpowiedz
@robert83: VoLTE Carrier Check was disabled, teraz zauważyłem że kody wkleiły się bez gwiazdek

VoLTE ★#★#86583#★#★
VoWIFI ★#★#869434#★#★

wstawiam takie gwiazdki w razie czego.
Żeby VoLTE i VoWiFi pojawiło się w ustawieniach, obydwa komunikaty muszą wyskoczyć jako disabled :)
  • Odpowiedz
@LoYuu: tak tak gwiazdki dodałem, zorientowałem się, że wykop wycina. U mnie nic się nie dzieje po wpisaniu, kod znika, komunikatu brak, opcji nie mam w ustawieniach. Pewnie to wina mojego telefonu mam redmi note 8t z romem tak jak przyszedł z polskiej dystrybucji.
  • Odpowiedz
@robert83: tutaj ta sama wersja, może spróbuj jeszcze raz wpisać, może popełniasz jakiś błąd, pamiętaj że po kodzie gwiazdki są w odwrotnej kolejności niż przed kodem, bo widzę, że wyżej napisałeś że po ostatnim # nic się nie dzieje, a kod ma być zakończony ★ :)
  • Odpowiedz
@LoYuu: tam mi też wycięło, wpisywałem już wiele razy, nawet próbowałem kopiować i nic, kod znika jakby go wykonało, ale nic się nie dzieje, może to wersja sima? może jakiś dodatkowych konfigów? ja mam redbull mobile, to też play ale może to ma znaczenie? nie mam pojęcia o co chodzi, że mi się nic nie pojawia i to menu nie jest widoczne.
  • Odpowiedz