Aktywne Wpisy
![mirko_anonim](https://wykop.pl/cdn/c0834752/321ea7dc2985c2bfbf21a6b5598af7c3220625c6954fbbc0a440b525befed626,q60.png)
mirko_anonim +3
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej. Jestem w związku z dziewczyną prawie dziewięć miesięcy i szczerze? Strasznie jest dla mnie ten związek wyniszczający. Kocham ją bardzo, widzę, że ona mnie też, ale jest jeden mankament. Zabrania mi bardzo dużo. Wczoraj miałem awanturę o to, że powiedziałem jej, że chcę zacząć znów chodzić na siłownię, a ona na to, że "nie godzę się na to, abyś chodził na siłownię". Zapytałem dlaczego, pokrętnie usłyszałem oczywiście, że
Hej. Jestem w związku z dziewczyną prawie dziewięć miesięcy i szczerze? Strasznie jest dla mnie ten związek wyniszczający. Kocham ją bardzo, widzę, że ona mnie też, ale jest jeden mankament. Zabrania mi bardzo dużo. Wczoraj miałem awanturę o to, że powiedziałem jej, że chcę zacząć znów chodzić na siłownię, a ona na to, że "nie godzę się na to, abyś chodził na siłownię". Zapytałem dlaczego, pokrętnie usłyszałem oczywiście, że
![4mmc-enjoyer](https://wykop.pl/cdn/c0834752/9802f00c81b43923e0f266923e61347080b97680485c386c4ef85fd7d8f3e4fb,q60.png)
4mmc-enjoyer +36
Dlaczego programiści są tacy zaniedbani? Oczywiście nie mówię o wszystkich, no ale jeśli 90% tych których spotkałem to brudasy, no to mam prawo generalizować.
Jeszcze za czasów pracy stacjonarnej, w każdym korpo którym robiłem jak się wbijało do pokoju programistów to tam capiło. Chłopy włosy tłuste, ubrania pogięte, brudne, już nie wspominam o tym, że niemodne. Oczywiście okulary + bycie grubasem w pakiecie.
Myszki, klawiatury, słuchawki - wszystko uwalone, wyglądające jak po
Jeszcze za czasów pracy stacjonarnej, w każdym korpo którym robiłem jak się wbijało do pokoju programistów to tam capiło. Chłopy włosy tłuste, ubrania pogięte, brudne, już nie wspominam o tym, że niemodne. Oczywiście okulary + bycie grubasem w pakiecie.
Myszki, klawiatury, słuchawki - wszystko uwalone, wyglądające jak po
Pod koniec zeszłego roku odebrałem prawko i chciałbym coś kupić na ten sezon. Zdałem wprawdzie za 1 razem, ale nie jeździłem wcześniej, więc nie mam zapewne dużych umiejętności. Chciałbym nakeda i tak myślę, okolice 600 ccm. Do jazdy w 90% po mieście. Jeździłem na MT07 i XJ. Jeśli chodzi o preferencje, to na MT07 mi się dużo lepiej jeździło.
Chciałbym poza tym coś, gdzie nauczę się coś mechanicznie robić samemu, tj. prostego w naprawie.
O czym myślałem? Honda Hornet, Yamaha Fazer, Kawasaki Z 750... Budżet? No jak się domyślacie, 10-15k. Doradźcie, proszę.
PS. Instruktor mówił, żebym na pierwsze moto szukał coś z ABSem.
#motocykle #motocyklisci
źródło: comment_15871255908fyCkpbqSRuconEHItSgKQ.jpg
PobierzCo wybrałbyś na pierwszy motocykl
@KaarasKar: Delikatnego operowania manetką mówisz....
Może jeszcze powiesz że zawieszenie z przodu jest dobre?
Albo hamulce całkiem dobre?
A jak nie będziesz delikatnie operował manetką to co się stanie?
Wystrzeli w kosmos i będziesz robił jako satelita?
Sv ma zbyt miękki przód potrafi dobić na dziurze na asfalcie i przy większej prędkości bujać się w zakręcie. Oraz ma zbyt słabe hamulce przednie zauważalne przy większych prędkościach.
Gdzie widzę cokolwiek o tym motocyklu zaczynasz na nią najeżdżać xD
@smway: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie hejtowanie tylko obiektywizm. Tak to się nazywa.
Staram się być obiektywny i piszę to co mi nie pasuje w tym motocyklu.
A jednocześnie chcę zwrócić uwagę przyszłego kupującego na mankamenty gdyż w tym toku ochów i
2016 r. za 15 k
https://www.otomoto.pl/oferta/kawasaki-er-kawasaki-er6-f-pierwsza-rej-2018-ID6D1Jg4.html
oraz:
2017 r. za 18 k, ale bardzo niski przebieg:
https://www.otomoto.pl/oferta/kawasaki-er-zakupiony-w-salonie-w-polsce-bezwypadkowy-stan-idealny-ID6CZhuB.html
Czy coś może o tym modelu mi powiecie? Pytam, bo jesteście już dłużej motocyklistami, może na niejednej maszynie
Z miesiąc temu kupiłem SV właśnie na pierwsze moto i jak dla mnie jest w porządku - do bólu poprawne, a wady które wymieniłeś pewnie dotkną tylko zaawansowanych ścigantów, poza tym nie ma modelu bez wad. Moim zdaniem wymagasz za dużo od miejskiego pierdzika przeznaczonego raczej dla początkujących
Po prostu nie mam zaufania do Kawasaki.
A więc nie moge tobie pomóc w tej sprawie.
@smway: Nie wymagam
Pancerny motocykl w dobrych pieniądzach, wersje z abs są dosyć tanie. Idealny motocykl do wszystkiego prócz ścigania się chociaż też sobie daje radę. Za 7k kupisz z ABS i będziesz zadowolony. Możesz też rozglądnąć się za ER6 z ABS, SV650s też miały abs, ale na miasto ten motocykl nie jest wygodny. Dobra jest też Yamaha xj6. Mt07 nie dostaniesz w tej kasie.