Wpis z mikrobloga

a i nie zdążyłem dodać że 70% hajpu na to gówno robią baby

@Silvestre_Cucumeris: Bo one nie oglądają Domu z Papieru dla tej całej akcji, tylko właśnie dla tych tanich wątków romantycznych. Serio. Większość z nich ma jakiegoś swojego ulubionego bohatera i czeka aż się z kimś zwiąże XD Twórcy też to zauważyli, dlatego teraz na siłę, próbują ich tam wszystkich se sobą sparować XD To tłumaczy też fenomen takich seriali
  • Odpowiedz
Bo do filmów Tarantino trzeba mieć.. coś w głowie, jakieś spojrzenie na film, trzeba trochę pomyśleć

@Sitra_Ahra: co xD

@dirtydenier: a nie?
Przykładowo Pewnego razu w Hollywood został gorzej przyjęty od jego innych filmów bo przeciętny widz nie rozumiał masy odniesień do świata z lat 60tych.
  • Odpowiedz
@Sitra_Ahra: jak ci się spodobają dwa pierwsze odcinki to spoko. Dla mnie gowno. Strasznie przewidywalne, liniowe i w ogóle bez suspensu. Do tego takie spłycane pseudo-sprytne zabiegi (ale to na przykładzie spojlerowym bym musiał podać)
  • Odpowiedz
@Sitra_Ahra: Straszne gówno, dotrwałem do końca pierwszego sezonu, ze względu na niezłą intrygę. Sprawę #!$%@?ła "narratorka" ze swoimi pseudofilozoficznymi wysrywami, wciskane na siłę watki romantyczne i totalnie idiotyczne prowadzenie fabuły, w kierunku brazylijskich telenoweli.
  • Odpowiedz
@Sitra_Ahra: generalnie strasznie meczacy, duzo darcia ryja bardzo czesto dialogi sa zenujace (szczegolnie madrosci berlina), czeste sceny klotni z dupy obowiazkowo z celowaniem do siebie z broni. Po za tym strasznie irytuja zachowania naszej ekipy ktorzy sa banda debili. Niby okupuja mennice ale jakies 70% scen to jak sobie siedza na stolowce, mimo kilkudziesieciu zakladnikow nikt sie za nimi za bardzo nie interesuje, ogolnie ma sie wrazenie, ze w ich glowach
  • Odpowiedz
@Sitra_Ahra: Totalnie poprawny serial. Hiszpańska telenowela w klimacie Ocean’s Eleven. Ostatni sezon to totalny dramat, poprzedni w sumie nie robi tragedii, ale najlepsze to pierwszy i drugi.
  • Odpowiedz
@Sitra_Ahra może byś tak sama sprawdziła i stwierdziła czy jednak serial jest warty oglądania, czy jednak kompletnie ci obcy ludzie mają dyktować czy masz go obejrzeć i opierać sie na ich zdaniu? bo wiesz, może być tak że powiedzą ci, że jest gówniany i #!$%@? a ty pomimo tego i tak obejrzysz i pomyślisz sobie, że jest jednak jest zajebisty? mi np w ogóle nie podszedł breaking bad czy the office albo
  • Odpowiedz
@Sitra_Ahra ja bardzo polecam, szczególnie pierwszy i drugi sezon. Może nie jest to serial wybitny, ambitny, ale na pewno wciągający i dostarczający fajną rozrywkę ( ͡º ͜ʖ͡º) wydaje mi się , że robi się powoli "kultowy", więc warto go znać.
  • Odpowiedz