Wpis z mikrobloga

Polregio tamten rok zamknęło chyba bez zysków z tego co czytałem gdzieś w internecie a teraz odwołują kolejne pociągi i wcale mnie to nie dziwi bo jestem z Dolnego Śląska i tutaj między Polregio a Kolejami Dolnośląskimi jest niewyobrażalna przepaść. Jeżdżę często starszymi pociągami KD np dzisiaj i tak: Wchodzę do toalety a tu papier jest i to nie szary, mydełko pachnące, lustro czyste, deska od kibelka na błysk bez żadnych sikow itp i do tego ciepła nagrzana nie wiem jakim cudem ale jest git. Wchodzisz do pociągu to masz płyn do dezynfekcji, drzwi się same otwierają dzięki cudownej obsłudze która jak biegnę spóźniony na pociąg to na mnie czeka a nie odjeżdża tuż przed ryjem, siedzenia wygodne i zawsze czyste czasami nie ma śmietników ale rzadko, w obsłudze pracują w większości piękne, młode i uśmiechnięte panie a nawet jeśli jest pan to mlody i miły, okna czyste i nie telepie strasznie w pociągach. Warto dodać że konduktorzy teraz raczej nie sprawdzają biletow żeby myśleć o zdrowiu swoim i innych dlatego zawsze u nich zostawiam swoje kilka stówek na bilet miesięczny. Teraz tak dla porównania Polregio. Nie jest istotne czy nowy czy stary pociąg bo zawsze znajdziecie tam obsługę starych kocmołuchów lub bab 50+ z krótkimi włosami i jeszcze się nie zdarzyło żeby ktoś był miły. Kilka razy odjeżdżali tuż przed ryjem widząc że biegnę a raz nawet przed czasem. Kible to jest dramat i już wstawiałem zdjęcia z akwenem wodnym w kiblu z którego fekalia wylewały się na podłogę, pociągi gry ruszają lub stają to zawsze nimi rzuca że można spasc z kibla do wspomnianego wcześniej akwenu jeśli jakimś cudem się zdecydowałem tam załatwiać. Woda często się zacina i leci dopóki się zbiornik nie skończy lub w umywalce zaczyna stać, papier szary a deska zawsze jest obsxczana na maksa, często nie ma mydła, już wspominałem że kocmołuch zawsze nawet teraz sprawdzają bilety? Rzadko jest jakiś miły konduktor. Grzejniki rozwalone a w starych wagonach piętrowych jest jak w saunie jak działa grzjenik yo masz 40 stopni na dzień dobry. Płynu do dezynfekcji nie uraczysz chyba że masz swój. Ogólnie Polregio a jechałem kilkoma pociągami różnego rodzaju tak jak KD nie stanowi żadnej konkurencji dla KD.
#kolej #pociagi
#przegryw
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach