Wpis z mikrobloga

@Rebrond: jak chcesz brać rift s to najpierw zmierz swój rozstaw źrenic (IPD) bo ten model nie ma możliwości manualnego dostosowania rozstawu, można w programie ale czy to rzeczywiście coś daje to ciężko mi powiedzieć. Jak dobrze pamiętam to najlepiej mieć ok 63mm +- 2mm

Jeśli to Twój pierwszy zestaw VR i IPD Ci na to pozwala to myślę że warto brać Rift S, nie kosztuje dużo i ma wszystko co
@Zombieman: Grałeś może w half life Alyx? Nie ukrywam że ta gra to główny powód dla którego chciałbym kupić VR ,a valve index wydaje mi się narazie za drogi na coś co może wcale mi się nie spodobać ()
@Rebrond: Ja grałem w Alyxa na Rift S. Kupuj a nie przepłacaj 3x za HTC. Pograłem trochę na jednym i drugim jakbym miał kupić jeszcze raz to też bym wziął Rift S bo to spoko stosunek ceny do jakości, którego w HTC nie ma.
@Rebrond szczerze ja mam Rift S. Używały go wczoraj 4 osoby, które mają na bank różne ipd. Nikt nie narzekał wief jeśli się miescisz w zalecanych to bym brał.
@Rebrond: Ja tam Half-Life Alyx przeszedłem bez kabla na Oculus Quest ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wygoda level 100, bo kabel to nie jedyna opcja. Jak masz router z WiFi 802.11ac 5GHz to możesz grać bezprzewodowo dzięki Virtual Desktop (80zł) albo ALVR (za darmo).

A kabel można kupić firmy Hama za 50zł ( https://www.ceneo.pl/85469197# ) i działa równie dobrze jak ten oryginalny.
@Rebrond: Tak, streamuje do Oculusa a Steamowi mówi, że gogle są podłączone bezpośrednio :P

Na routerze TP-Link AC1200 mam jakieś 20-25ms opóźnienia więc jest praktycznie pomijalne. Nawet w Beat Saber gram bezprzewodowo a to dość wymagająca jeżeli chodzi o opóźnienia gra.

Gra jest streamowana bezpośrednio po sieci domowej, więc internet jest zbędny.
Niektórzy streamują przez net z użyciem Shadow PC ale tutaj już gorzej z opóźnieniami.
@Raffael: Dzięki za info, jak dojdą gogle to sprawdzę jak to chodzi ( ͡º ͜ʖ͡º)
Wracając do kabla to może być byle jaki usb 3.0? Czy ten hama się czymś wyróżnia?
@Rebrond: To musi być High-Speed USB 3.0, czyli transfer max 5 Gbps (taka adnotacja musi być w opisie danego kabla). Kupiłem jeden kabel USB 3.0 Baseus i ponieważ był zbyt wolny to nawet się Oculus Link nie odpalił. I polecam nie brać nic powyżej 3 metrów.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Raffael: w sumie przyszło mi jeszcze jedno pytanie do głowy. Czy quest posiada jakąś aplikacje która pozwala na korekcję wzroku? Noszę okulary z wadą - 1,5 i się naczytalem horrorów jak to okulary rysują
@Rebrond: W zestawie z goglami masz przystawkę do założenia dla osób noszących okulary, dzięki czemu nie porysujesz soczewek. No chyba że masz okulary niczym Stępień z 13-tego Posterunku to wtedy nic nie pomoże ( ͡ ͜ʖ ͡)