Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 385
@MichalLachim: ale moze obejrzyj filmik. Tez sie zagotowalem jak zobaczylem tytul, ale gosc jak na kleche mowi calkiem sensownie. Twierdzi, ze dobrze ze sie urwalo chodzenie do kosciola dla samego chodzenia bo to jest #!$%@? do ktorej przyklada sie zbyt duza wage. Ze jak dla kogos wiara to tylko dreptanie regularne na msze to epidemia odbierajac to moze uswiadomic jakie to jest puste.
ale moze obejrzyj filmik. Tez sie zagotowalem jak zobaczylem tytul, ale gosc jak na kleche mowi calkiem sensownie. Twierdzi, ze dobrze ze sie urwalo chodzenie do kosciola dla samego chodzenia bo to jest #!$%@? do ktorej przyklada sie zbyt duza wage. Ze jak dla kogos wiara to tylko dreptanie regularne na msze to epidemia odbierajac to moze uswiadomic jakie to jest puste.

@jast: Dokładnie, przeczytaj prowokacyjny nagłówek bez wchodzenia w całość,
#!$%@? pokolenie czytania samych tytułów

@dupa-z-tylu:

Obejrzałem, nadal opowiada głupoty. Wierzy w jakieś romantyczne "po kryzysie będzie lepiej bo chińskie znaczenie słowa kryzys" nawet nie rozumiejąc jak działa język chiński i że będzie jakiś "świeży start". xD
@MichalLachim @jast: typ z tego kanału to jeden z największych #dzbanywiary, szczególnie jak wypowiada się na różne tematy społeczne, robi z siebie jakiegoś obiektywnego i powołującego się na źródła "naukowe", które okazują się obalonymi fejkami, a on produkuje katolickie wysrywy pod tym płaszczykiem
@MichalLachim
@xxTymczasoweKontoxx
@Zarzadca szkoda to na Was słów. Jestem człowiekiem ktory nie wierzy w Boga, nie chodzę do kościoła ale też jak większość ludzi na świecie obchodzę wszystkie święta. Ten gość, jak i większość Dominikanów których to przyszło mi poznać osobiście i są to serio zajebiste ziomki z którymi wierz mi, można się nieźle #!$%@?ć, spalić lola i pogadać o wszystkim o czym nigdy nie porozmawiasz z betonowym katolickim księdzem. To oni
@MichalLachim i o tym mówi Szustak i o tym trąbią wszyscy Dominikanie. Sprawdź czy w okolicy masz jakiś i idź do nich na mszę, ja #!$%@? się rękami i nogami. Poszedłem, wyciągnąłem z tego bardzo dużo. Polecam Ci mega, nigdy nie uwierzę w Boga i kościół ale do nich na mszę chodzę.
@Sloneczko Szkoda to na Ciebie słów. Też jestem niewierzący, szanuję wybory innych, nie mam potrzeby erydykacji religii, nie podnoszę głosu dlatego że wypowiada się zakonnik.
Podnoszę głos, bo ktoś uznał że nawóz z życia ludzkiego jest błogosławieństwem dla ludzi o nikłej wierze.