Jestem po pierwszych nagraniach na mój nowy kanał Top Gar. W planie mieliśmy skończyć wszystko max o 19, ale trochę się przeciągnęło i nagrywaliśmy bez przerwy od 8:00 do 22:00. Poniżej trochę o tym jak się nagrywało
1. Do domu wróciłem o 23 i nie pamiętam kiedy ostatni raz byłem taki padnięty. Chodziłem tylko po kuchni, a zrobiłem ponad 12 000 kroków. Planowo mieliśmy skończyć kilka godzin wcześniej, ale trochę nam się wszystko obsunęło ( ͡°͜ʖ͡°) To był nasz pierwszy raz więc jeszcze nie wiedzieliśmy co i jak. Teraz zdjęcia przygotowałbym trochę inaczej - mniejsze tempo.
2. Wszystko co zrobiłem było smaczne, nie obyło się jednak bez jakichś fuckapów, czy pomyłek. Z takich większych to do chaczapuri wlałem dwa razy więcej wody (robiłem porcję na 2 łódki, a dałem wody na 4 tak jak robię zazwyczaj). Na szczęście od razu się kapnąłem, że coś nie tak z ciastem :) Jeśli chodzi o mniejsze to pewnie dopiero na nagraniach je wyhaczę (tutaj spodziewam się bardziej tego, że na cukier powiedziałem sól, albo jak mówiłem o temperaturze to zamiast 190°, powiedziałem 180° ale takie błędy będziemy naprawiać przez * na ekranie.
3. Technicznie poradziliśmy sobie z echem dość dobrze. Do tłumienia go wykorzystaliśmy: - 4 koce - 2 śpiwory - takie materiałowe krzesła, które był na miejscu
Generalnie po tych zabiegach było dużo lepiej niż wcześniej. Mam nadzieję, że nie będzie ono uciążliwe.
4. Jeśli chodzi o same nagrania to wiadomo, że przed kamerą zawsze jest trochę stresu, szczególnie przed własną. Myślę, że to co nagrywałem na początku wyszło gorzej, tzn jest tam więcej yyyy, czy eeee niż później. Z czasem łapałem coraz więcej luzu przed kamerą i myślę, że to też będzie widoczne.
6. Mam nadzieję, że to co zrobimy będzie się wam podobał i na początek spojrzycie na to łaskawym okiem. Włożyliśmy dużo pracy i serca w to, nie wszystko wyszło tak jak chcieliśmy. Mimo zmęczenia mieliśmy przy tym dużo frajdy i nam się to podobało.
@grzemach: tak jak kiedyś Pascal Brodnicki w telewizji program prowadził i zawsze rozdawał jedzenie do próbowania tym co za kamerą byli więc to nie jest głupi pomysł ( ͡°͜ʖ͡°)
@MG78: z tych śmiesznych wpadek zrób osobny film, a i może starczy na behind the scenes :) porada gratis, no prawie; przynajmniej jeden dobry film się należy ( ͡°͜ʖ͡°)
Jestem po pierwszych nagraniach na mój nowy kanał Top Gar. W planie mieliśmy skończyć wszystko max o 19, ale trochę się przeciągnęło i nagrywaliśmy bez przerwy od 8:00 do 22:00. Poniżej trochę o tym jak się nagrywało
1. Do domu wróciłem o 23 i nie pamiętam kiedy ostatni raz byłem taki padnięty. Chodziłem tylko po kuchni, a zrobiłem ponad 12 000 kroków. Planowo mieliśmy skończyć kilka godzin wcześniej, ale trochę nam się wszystko obsunęło ( ͡° ͜ʖ ͡°) To był nasz pierwszy raz więc jeszcze nie wiedzieliśmy co i jak. Teraz zdjęcia przygotowałbym trochę inaczej - mniejsze tempo.
2. Wszystko co zrobiłem było smaczne, nie obyło się jednak bez jakichś fuckapów, czy pomyłek. Z takich większych to do chaczapuri wlałem dwa razy więcej wody (robiłem porcję na 2 łódki, a dałem wody na 4 tak jak robię zazwyczaj). Na szczęście od razu się kapnąłem, że coś nie tak z ciastem :) Jeśli chodzi o mniejsze to pewnie dopiero na nagraniach je wyhaczę (tutaj spodziewam się bardziej tego, że na cukier powiedziałem sól, albo jak mówiłem o temperaturze to zamiast 190°, powiedziałem 180° ale takie błędy będziemy naprawiać przez * na ekranie.
3. Technicznie poradziliśmy sobie z echem dość dobrze. Do tłumienia go wykorzystaliśmy:
- 4 koce
- 2 śpiwory
- takie materiałowe krzesła, które był na miejscu
Generalnie po tych zabiegach było dużo lepiej niż wcześniej. Mam nadzieję, że nie będzie ono uciążliwe.
4. Jeśli chodzi o same nagrania to wiadomo, że przed kamerą zawsze jest trochę stresu, szczególnie przed własną. Myślę, że to co nagrywałem na początku wyszło gorzej, tzn jest tam więcej yyyy, czy eeee niż później. Z czasem łapałem coraz więcej luzu przed kamerą i myślę, że to też będzie widoczne.
6. Mam nadzieję, że to co zrobimy będzie się wam podobał i na początek spojrzycie na to łaskawym okiem. Włożyliśmy dużo pracy i serca w to, nie wszystko wyszło tak jak chcieliśmy. Mimo zmęczenia mieliśmy przy tym dużo frajdy i nam się to podobało.
Pozdrawiam,
MG78
#gotujzwykopem
Btw. na pierwszy rzut oka dodatek do nachosów widoczny na zdjęciu na kanale może źle się skojarzyć XD
porada gratis, no prawie; przynajmniej jeden dobry film się należy ( ͡° ͜ʖ ͡°)