Pytanie: w jaki sposób zrobić oświetlenie LED w mieszkaniu? Jak najprościej zorganizować podłączenie od zasilacza do listw led i z zasilacza do konrketnego gniazdka? Czy istnieją jakieś mikro-zasilacze wbudowane w listwy led?
@zdun8: Masz kupę modeli od 20 do 200zł, musiałbyś poczytać w specyfikacjach i recenzjach. Mario Budowlaniec na swoim kanale co chwila coś robi z ledami. Współpracuje i reklamuje jakiś sklep więc pewnie nie zawsze jest obiektywny ale porady których tam udziela są dosyć uniwersalne wiec możesz zacząć od przejrzenia jego kanału.
@deryt: jest to jakieś rozwiązanie. Najlepiej byłoby poprawadzić przeowody do jednego miejsca gdzie będzie wielokanałowy zasilacz i z zasilacza do przełączników, ale pytanie czy taka ingerencja w eleektrykę nie wymaga dodatkowego projektu i odbioru.
@zdun8: Jak robisz sufit podwieszany to możesz tam przeznaczyć miejsce na zasilacz. Jak masz jeszcze stan mega surowy, to możesz pociągnąć osobną linię na 12V od samej skrzynki elektrycznej.
Dociągnięcie kilku kabli ogarniesz sam. Tylko musiałbyś się wstrzelić z terminami - po kablach dewelopera, przed tynkami. Z tym, że pewnie nie każdy (czy też raczej mało który) się zgodzi na takie coś.
Także moim zdaniem wygodnie będzie mieć albo puszki tak jak proponują przedmówcy, albo schowek w podwieszanym suficie.
Nasz specjalista od wszystkiego. Od kolei, od dziennikarstwa, od wojny, od rigczu. On widział to już dwa lata temu swoim przenikliwym plebejskim umysłem.
#remont #mieszkanie #budujzwykopem #wnetrza #remontujzwykopem #architekturawnetrz
@zdun8: Masz kupę modeli od 20 do 200zł, musiałbyś poczytać w specyfikacjach i recenzjach. Mario Budowlaniec na swoim kanale co chwila coś robi z ledami. Współpracuje i reklamuje jakiś sklep więc pewnie nie zawsze jest obiektywny ale porady których tam udziela są dosyć uniwersalne wiec możesz zacząć od przejrzenia jego kanału.
Są też większe puszki. Ja dałem większą:
źródło: comment_1586271887gg5IsN4l1c1Ryi8ejjn0Dz.jpg
PobierzTakże moim zdaniem wygodnie będzie mieć albo puszki tak jak proponują przedmówcy, albo schowek w podwieszanym suficie.