Wpis z mikrobloga

Mireczki bo zwariowałem. Jak to w końcu z nami. 3 tygodnie temu chcieliśmy zamknięcia szkół,zakładów i wszystkiego. Teraz krzyczymy że ogranicza nam się wolność. Ja bym był za tym jednak żeby wszystko otworzyć, a Wy? #koronawirus
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@littlepieceofheaven Nigdy nie byłem za tym aby wszystko zamykać. Teraz wszyscy macie hitlerowskie państwo. Będziecie j----i tak mocno, że aż gałki oczne będą wam wychodzily. Pluje na każdego wyborce pisu i debilow, którzy byli za tymi wszystkimi nazistowskimi zakazami.
  • Odpowiedz
@littlepieceofheaven: Izolacja osób powyżej 65 r. życia // testy robione i typowanie osób które mogą być zarażone (nie pamiętam jaki jest system, ale można to hurtowo robić etc.) // kwestie maseczek na tak // dezynfekcja, czyli płyny, mydła w miejscach publicznych i sklepach /// zakaz zgromadzeń powyżej 5 osób /// otwarcie handlu i usług /// kwarantanna 2 tygodnioe dla osób potencjalnie chorych ////
  • Odpowiedz
@littlepieceofheaven: Chyba na Tajwanie gdzieś zrobili taki system badania, że statystykę i matematykę zaprzęgli do tego żeby wyznaczyć tych najbardziej narażonych. Dodatkowo jakieś bazy danych itd. Tak czy inaczej j---ć testów dużo, a reszta niech normalnie żyje.
  • Odpowiedz