Aktywne Wpisy

źródło: Bez tytułu
Pobierz
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Co byscie wybrali na moim miejscu:
1. Zostanie w aktualnej pracy - zarobki to 6k na reke, pracuje juz tutaj 3 lata. Milo, fajnie, bezpiecznie. Dobra atmosfera, spoko ludzie i raczej malo do pracy. Do pracy 5km wiec blisko. Brak rozwoju i mozliwosci na awans. Podwyzki raczej rzedu 500 zl brutto rocznie. Po uwzglednieniu wszystkich premii, bonusow i swiadczen rocznie wychodzi 78k netto. Bez tego 72k netto.
2. Zmiana pracy,
Co byscie wybrali na moim miejscu:
1. Zostanie w aktualnej pracy - zarobki to 6k na reke, pracuje juz tutaj 3 lata. Milo, fajnie, bezpiecznie. Dobra atmosfera, spoko ludzie i raczej malo do pracy. Do pracy 5km wiec blisko. Brak rozwoju i mozliwosci na awans. Podwyzki raczej rzedu 500 zl brutto rocznie. Po uwzglednieniu wszystkich premii, bonusow i swiadczen rocznie wychodzi 78k netto. Bez tego 72k netto.
2. Zmiana pracy,
Co robic?
- Zmieniac 17.6% (79)
- Zostac 82.4% (370)

Od 14-01-2020 czekam na decyzję PZSS w sprawie wniosku o wydanie pierwszej licencji zawodniczej. Ciekawe kiedy się doczekam. Nie sądziłem, że sprawa tak może utknąć i jak WZSS mi zatwierdził wniosek to dwa tygodnie później zrobiłem badania. Z końcem kwietnia kończy się ich ważność. Teraz jestem przekonany, że będę musiał je powtórzyć. Co za g---o.
Na badania okulistyczne można przyjść w soczewkach? Badają coś oprócz ostrości wzroku?
Komentarz usunięty przez autora
@arturs: Głupi byłem. Na patent krócej czekałem od momentu zdania egzaminu. Sądziłem, że licencja pójdzie co najmniej tak samo szybko.
@ShutUpMeg: Zgadza się. Sam jestem sobie winny. Nie spodziewałem się, że na zatwierdzenie przez PZSS od momentu zatwierdzenia przez WZSS będę czekał pół roku, gdzie w samym PZSSie powiedzieli mi, że procedura trwa nie dłużej niż miesiąc.
Pytanie też gdzie badania zrobiłeś, bo np. w przychodni w której ja robiłem za następne płacę jakoś 1/3 mniej. Zawsze coś.
Ciekawe co się stanie jak złożysz wniosek o pełne kolekcjonerskie, który możesz złożyć bez licencji, potem go zawiesić i zmienić na sport + kolekcja. Marne szanse ale można rozważyć.
Badanie ma być ważne w momencie złożenia wniosku.
To jedyna opcja, żebyś nie był w plecy z hajsem za badania. Sam tak zrobiłem tylko z braku dyplomu przy pozwoleniu szkoleniowym.