Wpis z mikrobloga

Mirki, Mirabelki

Pytanie z cyklu: O nie, kolejny ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Czas zarazy i pomoru to dobry czas na poukładanie sobie życia na nowo. Jako, że mam komfort pracy z domu, a i dużo mniej się dzieje to pora na to, żeby zrobić pierwszy krok w kierunku realizacji marzeń i ogarnięcia frustracji życiowo-zawodowej. Może to być też pierwszy objaw wczesmego kryzysu wieku średniego ;)

Zawsze chciałem pracować w branży #gamedev. Od dziecka analizowałem jak to działa, co to za ludzie, jak to robili. Niestety chyba nigdy nie miałem predyspozycji w kierunku programowania a dodatkowo przespałem moment jak to w Polsce wystrzeliło. Później już było za późno.

W końcu mam możliwość żeby wykonać jakieś działania bo mam po prostu więcej wolnego czasu i mniej tematów na bani. Chciałbym w przyszłości móc się zahaczyć jako game designer, game producer, projekt manager ewentualnie marketing manager.

Mam w szufladzie rozpisane własne projekty gier i chciałbym żeby chociaż jedna nie skończyła ze mną w trumnie ;)

Mam doświadczenie w prowadzeniu projektów marketingowych, tworzeniu aplikacji bisnesowych. Ogarniam procesy powtarzania grafik 2D i 3D, witryn internetowych, wiem na czym polega PHP i mam szeroką wiedzę marketingową. To wszystko wynika bardziej z doświadczenia zawodowego.

Nie mam szans na zatrudnienie w branży bo nie mam doświadczenia w branży. Pierdołowate aplikacje jakie robiłem ni jak nie da się podpiąć do portfolio. Co najwyżej proste gierki typu flappy bird albo zig-zag. Nie mam wiedzy o programowaniu, jedynie mniej więcej wiem o co chodzi ale samemu w życiu nic bym nie zrobił.

Chciałbym sobie wykupić jakiś kurs, pewnie na Udemy żeby móc się rozwijać we wspomnianym kierunku. Czy ktoś kto pracuje w branży mógłby mnie nakierować na co patrzyć? Może wskazać konkretne kursy? Literaturę znam i posiadam. Czy może jakieś kroki poza szkoleniami online mógłbym robić? Co jeszcze muszę ogarnąć, żeby w ogóle realnie patrzeć na zatrudnienie w branży?

Niestety jestem za stary i mam za dużo zobowiązań żeby od tak rzucić wszystko i zacząć od zera chociażby jako stażysta albo praktykant
  • 1