Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
RicoElectrico +93
#niebieskiepaski #medycyna #rak
No dobra, wczoraj przyjęli mnie na oddział i dziś mi to lewe jajko wycinają. Jestem 4. w kolejce. Trochę się cykam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ciekawe kiedy mnie wypiszą, jest szansa na wtorek.
Wczoraj to była masakra, kazali przyjść na 8:00, ale prawie przez godzinę nic się nie działo. Potem jak już byliśmy na oddziale, to pielęgniarka wszystko wypisywała na papierze dla każdego pacjenta...
Jakbym
No dobra, wczoraj przyjęli mnie na oddział i dziś mi to lewe jajko wycinają. Jestem 4. w kolejce. Trochę się cykam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ciekawe kiedy mnie wypiszą, jest szansa na wtorek.
Wczoraj to była masakra, kazali przyjść na 8:00, ale prawie przez godzinę nic się nie działo. Potem jak już byliśmy na oddziale, to pielęgniarka wszystko wypisywała na papierze dla każdego pacjenta...
Jakbym
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Powinni zacząć testować duże, *losowe* grupy kontrolne żeby zbadać jaki odsetek ludzi ma wirusa, ale nie ma poważnych objawów, albo wcale.
Może się okazać że zaledwie co dziesiąta lub pięćdziesiąta zarażona osoba coś odczuwa, i te wszystkie obostrzenia są w dużej mierze bezzasadne.
@Sayong: Dla PiSu nie są bezzasadne bo wreszcie mogą trzymać Polaków za mordę do końca świata i jeden dzień dłużej i to z społeczną akceptacją. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Te statystyki mają bias bo już w pierwszym etapie (testy) jest bias wobec chorych. Jeśli okazałoby się, że jest chorych 2, 3 razy tyle o ilu wiemy teraz, to śmiertelność staje się marginalna.
Poza tym, nie myśl sobie że te szpitale są pełne najgorszych przypadków,
@Sayong: z objawami*
na 360tysiecy mieszkancow zrobili 23 tysiace testow, wykryli 1417 zarazonych a zgadnijscie ile jest w szpitalu...
niecale 50 osob z czego 12 w stanie ciezkim a 4 zmarły
3% zarazonych wymaga leczenia w szpitalu!
covid.is sa statystyki polecam dla uspokojenia
@rednaxelA: czyli 1.2 miliona ludzi w Polsce. ;)
Jest 360,000 osób
Zbadano 25,000
...z czego chorych było 1500, czyli 1.5/25= 6%
360,000 * 6% = 21,500 prawdopodobnie zarażonych
50/21500 = 0.2% hospitalizowanych
12/21500 = 0.05% intensywnie
4/21500 = 0.018% zmarłych - ale tu dochodzi wiek i inne choroby
ALe z ciekawostek we włoszech tez juz chyba widac ze "przerobili" tych wszystkich staruszkow z domow opieki i osoby osłabione czy bardziej podatne, w piatek wciaz wykryli prawie