Wpis z mikrobloga

może głupie pytanie ale wole sie spytać xD kiedy wciskanie "need" na dungeonach jest akceptowalne społecznie? xD jeżeli wypad item który pasuje na mnie, to mogę kliknąć spokojnie need bez oburzenia pozostałych? niby logiczne ale jak gram to nikt nie kliknął "need" na wszystkich dungeonach oprócz mnie i teraz nie wiem czy coś sie pozmieniało czy nie
Mowa tu o dungoenach na poziomie okolicy 30lvl wow classic

#wow #worldofwarcraft
  • 14
@OmarBongo: Klikasz need jedynie jak jest dla ciebie upgrade'm dla twojego aktualnego speca (tank/healer/caster/feral DPS/whatever), nie jak ci po prostu pasuje. Jak by ci sie przydal do innego speca, albo do PvP, to wtedy albo pytasz albo dajesz greed.
@Gaelwyn: no dobra, ale jak powiedzmy gram aktualnie shamanem pod enchanty broni ale często chodze jako healer na dungeony, to jak dropnie fajny 2h axe z których korzystam to moge na spokojnie needować?
@OmarBongo: Needujesz pod aktualną rolę - chyba że ustaliłeś wcześniej inaczej z ekipą.
Jeżeli jesteś healerem a needujesz np. 2h axe, to nazywa się to ninja-looting i zasługuje na kick + /ignore.
@OmarBongo: Nie wiem jak to na low lvl dungach (raczej wyjebka). Ale jak idziesz na inste w healu i potrzebujesz np 2h axe do enh to mozesz o tym grupe poinformowac xd i czy sie kazdy zgadza, ewentualnie skladasz swoja grupe w ktorej nikomu item ktory potrzebujesz nie pasuje xd.

btw, TYLKO RETAIL